Quantcast

Η κατοικία 50 τ.μ. στην Κόστα Μπράβα της Ισπανίας με τη θέα στη Μεσόγειο

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Αυτό το διαμέρισμα είναι μικρό αλλά έχει ό, τι μπορεί να επιθυμεί μια μικρή οικογένεια. Εξωτερικά περιβάλλεται από πεύκα ενώ το περιορισμένο εσωτερικό είναι διακοσμημένο με απλά και «ήρεμα» υλικά, χρώματα και υφές.

Η ανακαίνιση έγινε από τον αρχιτέκτονα Xavier Claravall και τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Sonia Badia (από το στούντιο Xmasarquitectura).

Η αναμόρφωση της μικρής κατοικίας από τη δεκαετία του ’70 ήταν μια πρόκληση. Το πιο σημαντικό πράγμα για τους ιδιοκτήτες ήταν η πρόσβαση στο φυσικό φως και η θέα στη θάλασσα, γι ‘αυτό και φρόντισαν από τη βεράντα έως το υπνοδωμάτιο να μπορούν να τα εξασφαλίσουν.

Η επένδυση από ξύλο, προσφέρει καλαισθησία ενώ η λιτή κουζίνα είναι υποδειγματική και για το ύφος και την έκταση του χώρου.  Η βεράντα είναι σχεδόν ενιαία με το σαλόνι: όταν τα παράθυρα είναι ανοιχτά, οι κουρτίνες γάζας είναι αυτές που λειτουργούν σαν διαχωριστικό των χώρων.

Ο μεσογειακός χαρακτήρας έχει ενισχυθεί με λευκούς τοίχους, μπλε και τιρκουάζ λεπτομέρειες και πολλά έπιπλα από φυσικά υλικά.

Η Sonia Badia σχεδίασε τα περισσότερα έπιπλα του σπιτιού, όπως τον έξυπνο πάγκο από βελανιδιά, ο οποίος λειτουργεί τόσο ως κάθισμα όσο και ως αποθηκευτικός χώρος αλλά και ως σκαλοπάτι. Επίσης δημιούργησε και ένα διαχωριστικό από σίδερο και γυαλί που χωρίζει το σαλόνι από την κουζίνα, αλλά επιτρέπει σε όσους μαγειρεύουν να συνεχίσουν να βλέπουν τη θάλασσα. Άλλη μια έξυπνη σχεδιαστική ιδέα βρίσκεται στο μπάνιο: πάνω από τον νιπτήρα του υπνοδωματίου υπάρχει ένας καθρέφτης που κρέμεται από ναυτικά σχοινιά, που επιτρέπει τη θέα της θάλασσας και από αυτό το δωμάτιο.

Η διακόσμηση των υπνοδωματίων, υιοθετεί το ναυτικό στυλ ενώ σχεδόν παντού έχουν δημιουργηθεί χώροι αποθήκευσης.

Source: El Mueble

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR