Quantcast

Το “NOT SWEET SHOP” στην πόλη Chengdu είναι η επιτομή της απολαυστικής ασάφειας

Η ασάφεια στην ονομασία του ομολογουμένως ιδιαίτερου αυτού ζαχαροπλαστείου είναι αυτό που πρώτα τραβάει την προσοχή. Το NOT SWEET SHOP είναι ένα project που ανέλαβε το γραφείο Geemo Design και βρίσκεται στην πόλη Chengdu της Κίνας.

Εσωτερικά, σε έναν χώρο μικρότερο από 50 m2, το ζαχαροπλαστείο ικανοποιεί όλες τις λειτουργίες που πρέπει να διαθέτει ένα dessert shop. Ιδιαίτερα γλυκά που πιθανότατα μόνο εκεί μπορείς να γευτείς ενώ σε ότι έχει να κάνει με το σχεδιασμό και τη διακόσμηση, η αιχμηρή γεωμετρία και το πορτοκαλί χρώμα είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά . Η βιτρίνα με τα επιδόρπια, η καφετιέρα και ο πάγκος εξυπηρέτησης  ενώνονται σε ένα αρμονικό σύνολο. Ο οριζόντιος πάγκος έρχεται σε σύγκρουση με την κάθετη κολώνα, από μάρμαρο και τα δύο. Ο καμπύλος σχεδιασμός στο background με την έντονη απόχρωση του πορτοκαλί και τον άρτια μελετημένο φωτισμό του, αυξάνει την αίσθηση της τρίτης διάστασης σε έναν κατά τα άλλα άκρως μινιμαλιστικό χώρο ενώ ανάλογα με την οπτική του πελάτη διαφοροποιείται και η αντίληψη του χώρου και της αρχιτεκτονικής του.

Εξωτερικά, η μαύρη επιφάνεια που μοιάζει σαν πέτρα ηφαιστείου της Σαντορίνης έρχεται σε αντίθεση με το εσωτερικό πορτοκαλί. Είναι ένα κατάστημα που δεν περνά απαρατήρητο αλλά ταυτόχρονα είναι αισθητικά εναρμονισμένο με τον κτιριακό περίγυρο.

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR