Quantcast

Ο διάσημος φάρος “Pater Noster” στη Σουηδία μετατρέπεται σε boutique hotel

Από την Αρετή Ζώρου


Ένα νέο ξενοδοχείο με μοναδική θέα στη θάλασσα, δημιουργήθηκε στο απομονωμένο νησί Hamneskar της Σουηδίας, από το Σουηδικό γραφείο Stylt.

Οι συνεργάτες του Stylt, μετέτρεψαν τον διάσημο φάρο Pater Noster του 19ου αιώνα, σε ένα ξενοδοχείο που συνδυάζει τη γοητεία της θάλασσας και το άγριο φυσικό τοπίο με τον σύγχρονο σχεδιασμό.

Το νησί Windswept Hamneskar στις δυτικές ακτές της Σουηδίας, αποτελούσε κάποτε μια μικρή κοινωνία χτισμένη γύρω από το γνωστό φάρο. Ο κόκκινος φάρος από σίδηρο, χτίστηκε το 1868 και φώτιζε τον ορίζοντα του Marstrand για την ασφαλή πλοήγηση των ναυτικών. Μέσα στο σουηδικό ξενοδοχείο, οι Stylt ενσωμάτωσαν αυθεντικές ρουστίκ λεπτομέρειες με βίνταζ ναυτικά στοιχεία και παρουσίασαν έναν πλούτο, μέσα από ζεστά μεταλλικά στοιχεία, παραδοσιακά έπιπλα και σκούρες αποχρώσεις εμπνευσμένες από τα γειτονικά νερά της θάλασσας.

Ξύλινα πατώματα στέκονται κάτω από τις λευκές οροφές και φωτίζονται από εντυπωσιακούς πολυελαίους, ενώ έργα τέχνης με χειροποίητες κορνίζες στολίζουν τους τοίχους. Μεγάλα ξύλινα παράθυρα προσφέρουν θέα προς τη θάλασσα και τα ζωντανά ηλιοβασιλέματα.

Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν ως εκεί με βάρκα από το Marstrand ή από το Gothenburg, ενώ προσφέρονται διάφορες δραστηριότητες όπως ψάρεμα, ιστιοπλοΐα, καγιάκ, καταδύσεις και μαθήματα μαγειρικής, ενώ το δωμάτιο gunpowder cabin, ενδείκνυται για απόπειρες συγγραφής.

Το Pater Noster διαθέτει 9 διπλά δωμάτια και έναν εξωτερικό χώρο ύπνου, με τις τιμές να ξεκινάνε από τις 435 λίρες ανά βράδυ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού και δείπνου, με τα θαλασσινά να κυριαρχούν στο μενού.

Source Thespaces

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR