Quantcast

Mia Papa: Το ελληνικό brand με τη sustainable πολυτέλεια & τη σύγχρονη κομψότητα

Πολυτελές και σοφιστικέ, σύγχρονο αλλά και διαχρονικό, το ελληνικό sustainable lifestyle brand Mia Papa βασίζεται σε μια απλή εξίσωση υψηλής δεξιοτεχνίας: τα περίπου 100 κουκούλια μεταξοσκώληκα μετατρέπονται σε 150.000 μέτρα μεταξωτού νήματος για να καταλήξουν μέσα από τις βιρτουόζικες κινήσεις των παραδοσιακών τεχνιτριών του Σουφλίου στη μορφή μεταξωτών μαντηλιών και resortwear που φέρουν την υπογραφή της αρχιτέκτονος και σχεδιάστριας Μίας Παπαευθυμίου.

Θερμή υποστηρίκτρια της άποψης ότι η πραγματική πολυτέλεια ισοδυναμεί με την αειφορία και τις ηθικές παραγωγικές διαδικασίες, η σχεδιάστρια επικεντρώνεται στη δημιουργία μοναδικών κομματιών που υπακούουν στην conscious φιλοσοφία. Έτσι, τα μοτίβα και τα διακοσμητικά αναπτύγματα αφού ζωγραφιστούν στο χέρι από την ίδια περνούν στην ψηφιοποίηση και στη συνέχεια εκτυπώνονται πάνω στα μαντήλια με πιστοποιημένα οικολογικά χρώματα. Έπειτα, τη σκυτάλη παίρνουν οι τεχνίτριες του Σουφλίου που αφού πλύνουν και σιδερώσουν τα φουλάρια να προσθέτουν την τελική πινελιά με ένα hand-rolled στρίφωμα, τόσο αέρινο και ντελικάτο σαν να μην το άγγιξε ποτέ ανθρώπου χέρι.   

Κομψά και φίνα, τόσο ώστε να ολοκληρώνουν ένα look αλά Grace Kelly αλλά και τολμηρά ώστε να μετατρέπονται σε πληθωρικά turbans, τα μεταξωτά μαντήλια Mia Papa αποτελούν την απόλυτα αρμονική συνύπαρξη της sustainable πολυτέλειας και της σύγχρονης κομψότητας, δημιουργώντας την αίσθηση μιας άψογα ισόρροπης wearable προσέγγισης της αρχιτεκτονικής

Κατόψεις εμβληματικών αρχιτεκτονημάτων, όπως η Αγια Σοφία στην Κωνσταντινούπολη ή ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο δανείζονται τα χρώματα μιας παλέτας που μόνο στα χέρια μιας αρχιτέκτονος θα μπορούσαν να αναπτύξουν μια τόσο ευειδή σχέση μεταξύ τους και αποτυπώνονται επάνω σε μεταξωτά carré – πραγματικά έργα τέχνης. Στο Ναό του Αγίου Στέφανου το απαλό ροζ συναντά όλες τις εκφάνσεις του μπλε σε ένα μαντήλι που αφιερώνεται στο χρώμα της χρονιάς, όσο οι κοραλλί και πορτοκαλί αποχρώσεις που κυριαρχούν στην κάτοψη της Παναγίας των Παρισίων και της Παναγίας Σκριπούς αντίστοιχα απογειώνονται συνδυασμένες με μονοχρωματικά κρεμ σύνολα, ολοκληρώνοντας τη σειρά Arkhitekton.

Στη δεύτερη συλλογή μεταξωτών μαντηλιών η έμπνευση έρχεται από τις Καρυάτιδες. Οι γυναίκες-σύμβολα των ιερών τόπων που τίθονταν στην υπηρεσία ενός ανώτερου όντος, σηκώνοντας παράλληλα το βάρος σημαντικών αρχιτεκτονημάτων, εξελίσσονται μέσα στο μυαλό της σχεδιάστριας και παίρνουν τη μορφή μιας σύγχρονης γυναίκας. Της γυναίκας εκείνης που οραματίζεται το μέλλον, παραμένοντας παράλληλα συνειδητά γειωμένη. Είναι η multitasker, τολμηρή, επαναστάτρια, πρωτοπόρος γυναίκα του σήμερα που γνωρίζει καλά ότι το σωστό accessorizing μπορεί να υπογραμμίσει κάθε εμφάνιση, καταφέρνοντας να περάσει το κατάλληλο μήνυμα. Στη συλλογή Caryatids, 2 πανομοιότυπα σχέδια παίζουν με τα χρωματικά συνταιριάσματα, τοποθετώντας τη γυναίκα-σύγχρονη Καρυάτιδα στο κέντρο του μαντηλιού σε ένα ευφυές ανάπτυγμα που θυμίζει ολάνθιστο λουλούδι.

Τέλος, η σειρά Column από slim μαντήλια στις αποχρώσεις του ροζ, γαλάζιου, μπλε και λευκού, μαζί με τη limited edition συλλογή Desmos από μεταξωτά scrunchies για τα μαλλιά υπενθυμίζουν πως η κομψότητα κρύβεται στις λεπτομέρειες.

CAPSULE RESORT COLLECTION 

Για το καλοκαίρι 2020, στις συλλογές μεταξωτών μαντηλιών Mia Papa έρχεται να προστεθεί μια νέα σειρά, απόλυτα συγχρονισμένη με την εποχή και την αναζήτηση της ουσιαστικής πολυτέλειας μέσα από την άνεση. 

Το δημιουργικό σύμπαν της σχεδιάστριας επεκτείνεται στο ready-to-wear και μια capsule resort συλλογή από 4 κομμάτια δίνει νόημα στην έννοια των «forever pieces». Η κρουαζέ φούστα Ariadne διακοσμημένη με την κάτοψη του αρχαίου παλατιού της Κνωσού στην Κρήτη που μαγικά μετατρέπεται σε ένα strapless φόρεμα, το co-ord τοπ της που εναλλακτικά μπορεί να φορεθεί ως μαντήλι, το αέρινο μίντι καφτάνι Iphigenia που επάνω του παίρνει ζωή η κάτοψη της Αρχαίας Ακρόπολης των Μυκηνών και τέλος το εντυπωσιακό μάξι καφτάνι Athena που αποτυπώνει με dots και γραμμικά μοτίβα την κάτοψη του Ναού του Παρθενώνα. Όλα αιθέρια, πολύτιμα από εικαστικής απόψεως και υλικών, καθώς είναι επίσης φτιαγμένα από οργανικό μετάξι Σουφλίου και έτοιμα να χαρίσουν στις γυναίκες αυτό που έχουν ανάγκη: άνεση, easy κομψότητα, φαντασία. Με μια λέξη να τις χαρίσουν το joie de vivre

Σχετικά με τη Μία Παπαευθυμίου 

Η Μία Παπαευθυμίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2006 ξεκινά να φοιτά στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ και 8 χρόνια αργότερα, έχοντας αποκτήσει ήδη το πρώτο μάστερ της στον Αστικό Σχεδιασμό, μετακομίζει στην Αυστρία, όπου ζει μέχρι και σήμερα, για να ξεκινήσει το δεύτερο μάστερ στο τμήμα Πολιτιστικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Τεχνών. Παράλληλα, ξεκινά να παρέχει τις υπηρεσίες της ως Αρχιτέκτονας, Curator και Καλλιτεχνική Διευθύντρια σε κατασκευαστικές εταιρείες και ιδιώτες πελάτες μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου, Αυστρίας, Γερμανίας, Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. 

Για τη Μία, ένα απλό κομμάτι υφάσματος, ειδωμένο μέσα από το πρίσμα της αρχιτεκτονικής και εξελιγμένο σε διάφορα μεγέθη, χρωματικούς συνδυασμούς και μοτίβα ήταν πάντα μια πανέξυπνη στυλιστική προσθήκη, εξ ου και το πρώτο της βήμα στον χώρο της μόδας συνδέθηκε με τη δημιουργία μεταξωτών μαντηλιών. Στο μυαλό της, ένα μαντήλι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον κομψό δυναμισμό, την αξεπέραστη γοητεία, την αιθέρια θηλυκότητα, τη μυστηριώδη φύση μιας γυναίκας, ακόμα και με την αίσθηση του χιούμορ της. Γι αυτό αξίζει να της προσφέρεται στην πιο εκλεκτή εκδοχή του, που στην προκειμένη είναι από οργανικό μετάξι ηθικά καλλιεργημένο στο Σουφλί Έβρου. Γιατί η πολυτέλεια αξίζει και πρέπει να αφήνει πράσινο αποτύπωμα στον πλανήτη. 

Φέτος, η σχεδιάστρια συνεργάστηκε με το Cocomat Austria, για το οποίο σχεδίασε μια capsule σειρά μεταξωτών μαξιλαριών διακοσμημένα με τις αρχιτεκτονικές κατόψεις του καταστήματος στη Βιέννη.

Οι δημιουργίες Mia Papa διατίθενται αποκλειστικά online στο www.miapapa.com 

Instagram: @miapapa.official

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR