Quantcast

Η πολυτέλεια του μαξιμαλισμού στο παριζιάνικο διαμέρισμα “Rue Quincampoix”

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Και ενώ ο μινιμαλισμός είναι μια από τις πιο διαδεδομένες τάσεις στην αρχιτεκτονική (και όχι μόνο) τα τελευταία χρόνια, το όποιο project που αντιτίθεται σε αυτόν, δε μπορεί παρά να τραβήξει την προσοχή. Κάτι ανάλογο συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση. 

Το Rue Quincampoix, όπως ονομάζεται το διαμέρισμα αλλά και ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται, ανήκει στη φίρμα One Fine Stay και είναι ένα σπίτι του 17ου αιώνα το οποίο είναι η επιτομή της μαξιμαλιστικής αλλά ταυτόχρονα πολυτελούς διακόσμησης.

Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 3 άτομα μιας και αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι  και έναν χώρο ο οποίος ενώ προορίζεται για γραφείο περιέχει ένα εξίσου άνετο κρεβάτι κατάλληλο για ένα ακόμη άτομο. Τα υπόλοιπα δωμάτια (καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, dressing room) ακόμη και τα μπάνια είναι επιπλωμένα με museum-worthy έπιπλα, αντίκες αλλά και έργα τέχνης προσεκτικά επιλεγμένα, από τη συλλογή του ιδιοκτήτη. Αρμονικά τοποθετημένα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, συνδυάζονται μεταξύ τους με τρόπο αριστοτεχνικό που κάνει την Ιταλική Αναγέννηση να δίνει τη σκυτάλη σε πιο σύγχρονες δημιουργίες και όλο αυτό να δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που μόνο στη συνοικία Le Marais του Παρισιού, όπου και βρίσκεται αυτό το διαμέρισμα, μπορείς να συναντήσεις.

Το διαμέρισμα είναι διαθέσιμο για ενοικίαση μέσω της πλατφόρμας One Fine Stay .

Source thespaces

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR