Quantcast

Art Villa: Η μπρουταλιστική βίλα στο καταπράσινο τοπίο της Κόστα Ρίκα

Από την Κατερίνα Γιογάκη art


Ο μπρουταλισμός είναι ένα αρχιτεκτονικό κίνημα στο οποίο συγκαταλέγονται τα κτίρια που είναι κατασκευασμένα από ακατέργαστο σκυρόδεμα (béton brut). Η «αιχμηρή» δομή της Art Villa στην Playa Hermosa της Costa Rica την κατατάσσει σε αυτή την κατηγορία.

Η κατοικία αυτή εκτελεί χρέη θέρετρου και στην τροπική αυτή περιοχή υπάρχουν άλλα δυο κτίσματα με την ίδια χρησιμότητα (Art Villas Resort), τα οποία έχουν πρόσβαση σε ανεμπόδιστη θέα στον κοντινό ωκεανό αλλά απολαμβάνουν και την τροπική αύρα της ζούγκλας της Costa Rica.

Η βίλα σχεδιάστηκε από τα γραφεία FormaFatal και Refuel Works από την Τσεχία και έχει δυο επίπεδα στο πρώτο επίπεδο βρίσκονται το playroom, το γυμναστήριο και βοηθητικά δωμάτια ενώ στο δεύτερο η κουζίνα, το καθιστικό, υπνοδωμάτια αλλά και η πρόσβαση στην πισίνα.

«Κατά το σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων, βρήκαμε έμπνευση όχι μόνο στην περιβάλλουσα άγρια ζούγκλα, αλλά και στο έργο του Βραζιλιάνου αρχιτέκτονα Paulo Mendes da Rocha», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι πίσω από το γραφείο Formafatal.

Το βασικό υλικό για την κατασκευή, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι το σκυρόδεμα όπου στους τοίχους έχει αφεθεί σκόπιμα ακατέργαστο για να έρχεται σε αντίθεση με τα ξύλινα έπιπλα, τα πλακάκια με τα έντονα σχέδια,  το ξύλινο deck αλλά και με το πράσινο που περιβάλλει το κτίσμα. Διαθέτει υπερυψωμένη πισίνα αλλά και μεγάλα παράθυρα και βεράντες, όλα με απώτερο σκοπό την πανοραμική θέα.

Η βίλα 5 υπνοδωματίων διατίθεται προς ενοικίαση, προς 2550 $ για 5 διανυκτερεύσεις ενώ η θέση της χαρακτηρίζεται προνομιακή λόγω της πρόσβασης στην άγρια ζωή αλλά και τον ωκεανό.

Φωτογραφίες: BoysPlayNice

Source Thespaces

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR