Quantcast

Air Cabin Concept: Η γυάλινη κατοικία στην Πορτογαλία που μοιάζει να αιωρείται

Από την Κατερίνα Γιογάκη

Βρίσκεται στην Πορτογαλία ενώ πίσω από την έμπνευση και δημιουργία του βρίσκεται το γραφείο Yakusha Design. Σκοπός ήταν το τελικό αποτέλεσμα να αποπνέει μια αίσθηση έλλειψης βαρύτητας βασισμένο όμως στην παραδοσιακή ιδέα ενός φάρου. Επιπλέον η γυάλινη αυτή δομή είναι ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα των δυνατοτήτων της αρχιτεκτονικής, από άποψη σχεδιασμού και υλοποίησης ακόμη και ενός πιο δύσκολου project.

Στην άκρη ενός βραχώδους οικοπέδου, με πανοραμική θέα τον ορίζοντα και άμεση επαφή με τη θαλασσινή αύρα, η μινιμαλιστική βραχώδης καμπίνα αποτελείται από ανακυκλωμένο σκυρόδεμα και γυαλί ενώ είναι τοποθετημένη σε μια κάθετη κολώνα η οποία καταλαμβάνει μικρό χώρο και στην οποία βρίσκονται όλα τα συστήματα μηχανικής και επικοινωνίας, ώστε τα 48 περίπου τετραγωνικά του κτιρίου να είναι όλα διαθέσιμα προς χρήση.

Η ιδιωτικότητα επιτυγχάνεται με σύστημα περσίδων ενώ στους εσωτερικούς χώρους κυριαρχούν οι ουδέτερες αποχρώσεις και η μινιμαλιστική διακόσμηση ώστε η προσοχή να στρέφεται στις πανοραμικές παραστάσεις 270 μοιρών  του παραθαλάσσιου τοπίου.

Στυλιστικά υπάρχει ένα συνονθύλευμα μοντέρνου με έντονη γεωμετρία και χρηστική διάθεση: ευθείες γραμμές, στρογγυλεμένες μορφές καναπέδων, στρογγυλοί λαμπτήρες, επεξεργασμένο ξύλο, κεραμική διακόσμηση, χαμηλές καρέκλες στην τραπεζαρία. Όλα τα έπιπλα έχουν χαμηλό ύψος ώστε να μην «διακόπτεται» η θέα. Η ιδιωτικότητα στο μπάνιο επιτυγχάνεται από τη χρήση ειδικού γυαλιού με ρύθμιση διαφάνειας.

Source Uncrate

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR