Quantcast

Nuevo Mundo: Το μιλανέζικο διαμέρισμα που μοιάζει με σύγχρονο κήπο

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Οι αρχιτέκτονες ανέκαθεν αντλούσαν έμπνευση από τη φύση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως το γραφείο Studio Paradisiartificiali και η ομάδα που ανέλαβε αυτό το διαμέρισμα των 96 m2, μοιάζει να εμπνέεται από τις πλούσιες σε περιγραφές επιστολές του Amerigo Vespucci ο οποίος μιλώντας για τον Νέο Κόσμο, τον οποίο πρώτος αντίκρυσε, κάνει τον αναγνώστη να φαντάζεται πως θα ήταν ο παράδεισος πάνω στη γη: πολύχρωμοι παπαγάλοι, φυλλωσιές σε έντονα χρώματα και μελωδικά τιτιβίσματα πουλιών. Ίσως γι’ αυτό να το ονόμασαν και έτσι.

Το εντυπωσιακό διαμέρισμα βρίσκεται στη via Cannero στο Μιλάνο και χαρακτηρίζεται από απλές -αρμονικές μεταξύ τους- γεωμετρίες, vintage διακόσμηση, νεωτεριστική επιλογή φωτιστικών και στοιχεία που δημιουργούν την αίσθηση ενός φανταστικού κήπου.

Από το αντικειμενικά καλόγουστο καθιστικό με την εντυπωσιακή ταπετσαρία, δημιούργημα της India Mahdavi, το eye-catching κρεμαστό φωτιστικό (του Constance Guisset), την vintage πολυθρόνα και την άψογα διακοσμημένη βιβλιοθήκη μέχρι την τροπική σύνθεση, του Μεξικανού καλλιτέχνη Guillermo Flores πίσω από το στρογγυλό τραπέζι στην κουζίνα, το διαμέρισμα αυτό δεν υιοθετεί απλά την τάση του πράσινου μέσα στο σπίτι, αλλά γίνεται ένα με αυτή στην πιο πρωτότυπη, σύγχρονη και διαχρονική συνάμα εκδοχή.

Source Designmilk
Φωτογραφίες: Riccardo Gasperoni

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR