Quantcast

Ένα διαφορετικό laundry room στην Πορτογαλία που βασίζεται στον μινιμαλισμό

Το Self Service Laundry Project, ολοκληρώθηκε έπειτα από την ανάγκη ενός επιχειρηματία να δημιουργήσει έναν χώρο με αυτοεξυπηρετούμενα πλυντήρια ρούχων τα οποία θα βρίσκονται σε ένα φιλικό περιβάλλον όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τη παραμονή τους.

Πρόκειται λοιπόν για έναν ιδιαίτερο περιβάλλον με πολυτελή χώρο αναμονής και με διακοσμητικές λεπτομέρειες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για την κατασκευή του έργου, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο συνδυασμό του σύγχρονου και του παραδοσιακού, με έμφαση στη φύση. Σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένα μοντέρνο και καινοτόμο περιβάλλον, που να αντικατοπτρίζει την εξέλιξη της κοινωνίας και την ανάγκη της για νέους τρόπου διαχείρισης των καθημερινών αναγκών, φέρνοντας όμως στη μνήμη τους, παραδοσιακούς χώρους πλυντηρίων. laundry laundry

Ο χώρος, που αποτελεί στην ουσία την ένωση δύο καταστημάτων, χωρίστηκε σε ένα self-service μέρος και σε ένα χώρο εξειδικευμένης εξυπηρέτησης. Οι τοίχοι ντύθηκαν με πράσινα κεραμικά πλακάκια που χρησιμοποιήθηκαν ως ένας υπαινιγμός στα αντίστοιχα παλιά laundry rooms, φέρνοντας έτσι αναμνήσεις από άλλες εποχές. Στο δάπεδο χρησιμοποιήθηκε πατητή τσιμεντοκονία, καθώς είναι κατάλληλη για πολυπληθής χώρους, αλλά και απολύτως αδιάβροχη. Με τη χρήση φυτών, δόθηκε έμφαση στη φύση και στη δημιουργία μιας φρέσκιας ατμόσφαιρας κατά της διάρκεια παραμονής σε αυτόν.


location.Vila Meã – Amarante
architecture.stu.dere
photography.Ivo Tavares Studio

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR