Quantcast

Το εστιατόριο Mahé στη Γκόα που συνδυάζει ευρωπαϊκό και ινδικό πολιτισμό

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα αποικιακό αρχοντικό στην πόλη Anjuna, στη Γκόα της Ινδίας, του οποίου την ανακαίνιση ανάλαβε το γραφείο OCD, για να στεγάσει το εστιατόριο θαλασσινών, Mahé.

Το ινδο-πορτογαλικό αρχοντικό κατασκευάστηκε, σύμφωνα με μια χάραξη σε μια από τις ξύλινες δοκούς της οροφής του, το 1881. Η επέμβαση των ανθρώπων του OCD ήταν αισθητή μιας και ενώ στην πόλη κυριαρχεί το πολύχρωμο εξωτερικό και πιο «ήσυχο» εσωτερικό, κατάφεραν, σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον, να αντιστρέψουν αυτή τη συνθήκη.

Το κτίριο εξωτερικά είναι σε σκούρους πράσινους χρωματισμούς κάτι που έρχεται σε αντίθεση  με τις παστέλ αποχρώσεις του πράσινου και του ροζ εσωτερικά. Η διακόσμηση ακολουθεί τη σχολή του μινιμαλισμού με έπιπλα εμπνευσμένα από τη Σκανδιναβία, φτιαγμένα ειδικά για το εστιατόριο θαλασσινών, κατασκευασμένα κυρίως από μέταλλο. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το ξύλο και την πέτρα που δεσπόζουν στην κατασκευή του κτιρίου. Φωτιστικά origami του καλλιτέχνη  Arpan Patel κοσμούν το λόμπι και την αίθουσα και ολοκληρώνουν την ατμόσφαιρα που επιβάλλεται να έχει ένα καλαίσθητος χώρος.

Source Thespaces

More Stories
https hypebeast.com image 2024 03 loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre 2 (1)
Crafted World: Μια έκθεση αφιερωμένη στην πλούσια κληρονομιά της LOEWE
DIDÉE.GR