Quantcast

Big Barn: Ένας αχυρώνας του ’50 μετατρέπεται σε κατοικία-ησυχαστήριο

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Ο Greg Faulkner του αρχιτεκτονικού γραφείου Faulkner Architects και η ομάδα του, έχουν μετατρέψει έναν παλιό αχυρώνα ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί και σαν καταφύγιο, σε μια μοναδικής αισθητικής εξοχική κατοικία- ησυχαστήριο μιας τετραμελούς οικογένειας στην περιοχή Glen Ellen στην Καλιφόρνια.

Η όποια επέμβαση έγινε με κύριο μέλημα το σεβασμό στο περιβάλλον και στην αισθητική ομοιομορφία. Γι’ αυτό και εκεί που χρειάστηκε, το έδαφος έμεινε άθικτο και η διάταξη της κατοικίας διαμορφώθηκε ανάλογα δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα. Το αποτέλεσμα είναι μια ορθογώνια διώροφη κατασκευή με ασύμμετρη σκεπή. Η μικρή πλευρά της σκεπής έχει προσανατολισμό την νοτιοδυτική πλευρά ώστε να περιορίζεται η έκθεση της κατασκευής στον ήλιο. Με ανάλογο σκεπτικό έχει γίνει και η διάταξη των μαύρων ατσάλινων παραθύρων.

Εσωτερικά έχει χρησιμοποιηθεί δρυς από την Καλιφόρνια για δάπεδα, τοίχους αλλά και οροφές ενώ έχει προστεθεί τζάκι (κάτι που δεν υπήρχε) και συρόμενες πόρτες που λειτουργούν ως διαχωριστικά αλλά δημιουργούν και ενιαίους χώρους όταν αυτό είναι επιθυμητό. Η περιορισμένη παλέτα υλικών που έχει χρησιμοποιηθεί τόσο εντός όσο και εκτός της κατοικίας, δίνει σε αυτή έναν μινιμαλιστικό χαρακτήρα.

Source Uncrate

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR