Quantcast

To νέο State Coffee Co. στον Βόλο εμπνέεται από τα νεοϋορκέζικα espresso bars του ’30

Δίπλα στις ακτές του Παγασητικού, στο Βόλο, ένα espresso bar ανοίγει τις πύλες στους λάτρεις του ιταλικού καφέ. Στόχος, η μύηση στις συνήθειες των Ιταλών μεταναστών στην Αμέρικη, μέσα από μια βιωματική εμπειρία.

Οι Lab4 architects αντλούν έμπνευση από τα espresso bars της Νέας Υόρκης της δεακαετίας του 1930. Ενσωματώνοντας στο σχεδιασμό ναυτικά στοιχεία design, αποτίουν φόρο τιμής στις λιμανίσιες γειτονιές του Νότιου Μανχάταν, εκεί όπου οι συνήθειες του espresso ανθούσαν στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Οργανώνοντας την κάτοψη των 90τ.μ. σε διάταξη παράλληλη με τον παραλιακό δρόμο και με βλέμμα στην υπέροχη θέα, ο χώρος ιεραρχείται σε τρεις ζώνες. Η πρώτη, η ζώνη της παραγωγής του καφέ, η οποία συγκεντρώνει όλους τους βοηθητικούς χώρους. Η δέυτερη είναι η ζώνη του take away, ενώ η τρίτη είναι ο ημιυπαίθριος χώρος του dine in των πελατών με τα τραπεζοκαθίσματα.

Ένα τυπικό ιταλικό μπαρ, κεντρικά τοποθετημένο, κυριαρχεί στο χώρο. Με επένδυση μαρμάρινης υφής αποπνέει την αίσθηση της καθαρότητας. Στήλες και σειρές ντουλαπιών κατασκευασμένες από δρύινο ξύλο με βερνίκι καρυδιάς, συνθέτουν μια vintage ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, λεπτεπίλεπτες μεταλλικές κατασκευές σε αποχρώσεις παστέλ πετρόλ προσθέτουν μια ζωιρή πινελιά, εντείνοντας την ναυτική που αποπνέει ο χώρος. Εξαγωνικά πλακάκια γκρι αποχρώσεων σε συνδυασμό με μεσογειακά lasercut μοτίβα, αγκαλιάζουν τον ιταλικό νότο μέσα από ένα συνολικό αποτέλεσμα που αποπνέει μια αίσθηση νοσταλγίας.

Δείτε περισσότερα για τους Lab Architects στο Facebook και στο Instagram.

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR