Quantcast

Λονδίνο: Δύο βικτωριανές κατοικίες ενώνονται & δημιουργούν το ιδανικό σπίτι

Στο Hammersmith του Δυτικού Λονδίνου, το γραφείο Studio 30 Architects, ανέλαβε το συγκεκριμένο project και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Δυο βικτωριανές μεζονέτες γίνονται μια, κάποιοι τοίχοι βάφονται με ζωηρά χρώματα ενώ άλλοι αφήνονται λευκοί και χρησιμοποιημένα υλικά αποκτούν ξανά ζωή.

Κλειδί στην όλη ανακαίνιση, αποτέλεσε η ενοποίηση των δωματίων, δημιουργώντας  έναν ενιαίο χώρο στο ισόγειο (basement) ο οποίος εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας οικογένειας. Ο νέος αυτός χώρος φιλοξενεί το καθιστικό, την κουζίνα και την τραπεζαρία. Ένας πάγκος που κάποτε άνηκε σε ξυλουργό, χρησιμοποιείται σαν kitchen island, σαν πάγκος δηλαδή στο κέντρο της κουζίνας ο οποίος φωτίζεται ιδανικά από έναν φεγγίτη ακριβώς από πάνω του.

Η επέκταση γίνεται ένα με τον κήπο χάρη στα μεγάλα παράθυρα με τα ξύλινα (από ανακυκλωμένο ξύλο) πλαίσια, αλλά και το ίδιο πλακάκι τύπου μωσαϊκό που υπάρχει στην κουζίνα αλλά και ακριβώς έξω από αυτή.

Η ξύλινη κουπαστή στη σκάλα, ενώνει τα τρία επίπεδα και αντικατοπτρίζει την ιστορία των πρώην δυο κτιρίων. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν τρία υπνοδωμάτια με μπάνια ενώ ένα τέταρτο υπνοδωμάτιο βρίσκεται στη σοφίτα. Στα υπνοδωμάτια έχει χρησιμοποιηθεί ξύλινο δάπεδο από ανακυκλωμένο ξύλο. Η διακόσμηση ολοκληρώνεται με διαχρονικά έπιπλα και διαχρονικά υλικά διακόσμησης. 

Τα μπάνια είναι η σύγχρονη πινελιά , όπου συνδυασμοί όπως πράσινο με ροζ αλλά και μαύρο με κίτρινο τραβούν την προσοχή με ευχάριστο τρόπο.

Επιμέλεια Κειμένου Κατερίνα Γιογάκη
Source Dezeen

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR