Dalarna House: Η κατοικία στη Στοκχόλμη που γίνεται κομμάτι της φύσης

Τοποθετημένο σε μια απότομη πλαγιά, το Dalarna House έχει σχεδιαστεί με σκοπό να γίνεται ένα με το τοπίο, καθώς περνούν τα χρόνια και φθείρεται. Η κατοικία αποτελείται από δύο όγκους επιστρωμένους με ξύλινες σανίδες για να μοιάζουν με το περιβάλλον και τα δέντρα, ενώ οι κεκλιμένες στέγες προσανατολίζονται προς τη θέα της λίμνης και του δάσους. Μια είσοδος βρίσκεται στη διασταύρωση των δύο μονάδων, χωρίζοντας το σπίτι στα δύο, μεταξύ των υπνοδωματίων στο ένα άκρο και των κοινόχρηστων χώρων στο άλλο. Με τα μεγάλα παράθυρα που διαθέτει η κατοικία, καταφέρνει και επωφελείται πλήρως από το ηλιακό φως του πρωινού και τις απογευματινές ώρες προσφέρει μοναδική θέα στο ηλιοβασίλεμα. Τέλος, μια σκεπαστή βεράντα δημιουργεί έναν μοναδικό υπαίθριο χώρο διαβίωσης, βυθισμένο στο παρθένο περιβάλλον. Dalarna

Source Uncrate
Arc: Dive Architects

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Η νέα συνεργασία Gucci x The North Face