Quantcast
ιταλικό

Vitello d’Oro: Το ιταλικό εστιατόριο 150 χρόνων αλλάζει εικόνα

Το ιστορικό ιταλικό εστιατόριο Vitello d’Oro χτίστηκε στην πόλη Udine το 1849. Ωστόσο, σήμερα το κτίσμα έχει πάρει μια σύγχρονη πνοή και γι’αυτό ευθύνεται το αρχιτεκτονικό γραφείο Visual Display. Πρόκειται για την ομάδα που αποκατέστησε το κτίριο, αλλά ταυτόχρονα επιμελήθηκε και την ανακαίνισή του.

Η αποκατάσταση της δομής του, έφερε στην επιφάνεια τους εντυπωσιακούς αρχαίους πέτρινους τοίχους, οι οποίοι κρύβονταν κάτω από τα στρώματα γυψοσανίδων που είχαν χρησιμοποιηθεί ανά τις δεκαετίες. Οι συγκεκριμένοι τοίχοι αποτελούν πλέον χαρακτηριστικό κομμάτι της αισθητικής του εστιατορίου. Εντυπωσιακά είναι επίσης τα βενετσιάνικα δάπεδα που αποκαλύφθηκαν καθώς και τα ξύλινα δοκάρια.

Μια πλούσια χρωματική παλέτα από σκούρες μπλε αποχρώσεις και φυσικούς τόνους δίνει στο εσωτερικό του εστιατορίου έναν εκλεπτυσμένο αέρα. Το κομψό σκηνικό ολοκληρώνεται από τα χρυσά φωτιστικά που μοιάζουν με δίσκους, επισημαίνοντας τα χαρακτηριστικά του κτιρίου. Η επίπλωση έχει γίνει από brands όπως Moroso, LaCividina, Gervasoni, Tonon και Tabula. 

Αν λοιπόν βρεθείτε στην πόλη Udine, μία γαστρονομική βόλτα από το Vitello d’Oro σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Source The Spaces

Photography: Alessandro Paderni / Eye Studio

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR