Quantcast

Υπερπολυτελής φιλοξενία στο υψηλότερο σημείο της Μέσης Ανατολής

Το Anantara Jabal Akhdar στο Ομάν είναι ένα θέρετρο πέντε αστέρων, το οποίο επιμελήθηκε το Atelier Pod. Χτισμένο περίπου 2.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αποτελεί το κατάλυμα με το υψηλότερο υψόμετρο στη Μέση Ανατολή.

Το υπερπολυτελές θέρετρο διαθέτει έξι εστιατόρια και lounges, ένα spa και εγκαταστάσεις αναψυχής, ενώ καταλαμβάνει συνολικά 66.000 τ.μ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το αρχαίο υδραυλικό σύστημα του Ομάν, το “falaj”, διασχίζει την περιοχή του spa.

Μπαίνοντας στο lobby, ο θόλος πλάτους 10 μέτρων με το σύγχρονο σιντριβάνι του εντυπωσιάζει. Το μεγάλο τζάκι ανοιχτού τύπου στον εξωτερικό χώρο, αποτελεί την “καρδιά” του θέρετρου και παράλληλα οι πισίνες υπερχείλισης και οι βίλες πανοραμικές προσφέρουν απρόσκοπτη θέα.

Στα δυτικά της αυλής βρίσκεται ένας ανεξάρτητος πύργος, μνημείο του αρχαίου Omani Keep ή Burj με χαρακτηριστική κωνική καμπυλότητα. Ο πύργος διαθέτει lounge και ένα ιδιαίτερο εστιατόριο. Χρησιμεύει όμως επίσης και ως deck παρατήρησης των αστεριών κάτω από τον καθαρό ουρανό της ερήμου.

Καθένα από τα 115 δωμάτια και τις βίλες έχουν θέα στο φαράγγι ή στους κήπους. Το κατάλυμα σχεδιάστηκε με μινιμαλιστικό στιλ και παραδοσιακά χαρακτηριστικά, όπως τα custom-designed έπιπλα με μοτίβα που προέρχονταν από αρχαία πλαίσια πόρτας, οι οροφές και τα παραδοσιακά μπαούλα.

    

Source Design Milk

More Stories
Dior PreFall NY PO F24 079 (1)
Dior Pre-Fall 2024
DIDÉE.GR