Quantcast

Οι αριστουργηματικές μονοκατοικίες δυο σχεδιαστών που προκαλούν θαυμασμό

Το αρχιτεκτονικό στούντιο CODA Bespoke, δημιούργησε δύο πανομοιότυπα μονοκατοικίες, σε ένα παλιό εργοστάσιο καλαμποκιού, για λογαριασμό των δίδυμων αδερφών Nik και Jon Daughtry.

Σκοπός του έργου, ήταν η δημιουργία δύο διαφορετικών κτιρίων, που όμως μοιράζονται το ίδιο σχεδιαστικό DNA, όπως και οι δίδυμοι γραφίστες Daughtry.

Εξωτερικά οι οικίες, ειναι επενδυμένες με ατσάλι, ενώ ξύλινα δοκάρια ανυψώνουν τον πρώτο όροφο ώστε τα σπίτια να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με την γειτονική τεχνητή λίμνη. Ο εξωτερικός χώρος είναι ενιαίος για τις δύο οικογένειες, με άμεση πρόσβαση στη λιμνούλα και έναν ξυλόφουρνο να ολοκληρώνει το χώρο.

Τα δύο σπίτια διαθέτουν στους δύο ορόφους τους πέντε υπνοδωμάτια, τρία μπάνια, σαλόνι, τραπεζαρία, χώρο φιλοξενούμενων, ενώ στο μεγαλύτερο από τα δύο κτίρια, υπάρχει χώρος σινεμά.

Στον εσωτερικό χώρο έχει χρησιμοποιηθεί ατσάλι, σκυρόδεμα και κόντρα πλακέ. Οι σωληνώσεις είναι εμφανείς στο χώρο και γίνονται ένα με το φωτισμό που έχει επιμεληθεί η DED, εταιρεία των αδελφών, σε συνεργασία με την Tyson studio. Το βραβευμένο -απο τα Northern Design Awards 2018- project, διαθέτει και οικολογικό χαρακτήρα καθώς θερμαίνεται επιδαπέδια ενώ ο παλιός νερόμυλος χρησιμοποιείται για την παροχή ζεστού νερού.

Source Dezeen

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR