Quantcast

Μια όαση φιλοξενίας στις Γαλλικές Άλπεις

Το Courchevel είναι ένα χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται στη μέση των Γαλλικών Άλπεων. Οι γνωστές για το κρύο και το πολύ τους χιόνι Άλπεις, ιντρίγκαραν τον αρχιτέκτονα Auer Weber και την ομάδα του να δημιουργήσουν κάτι μη αναμενόμενο γι’ αυτό το περιβάλλον. Ανέλαβαν λοιπόν, να οικοδομήσουν ένα υδάτινο κέντρο μεταξύ των γειτονικών πόλεων της Courchevel 1650 και Courchevel 1850, των οποίων τα ονόματα αντλούνται από τα αντίστοιχα υψόμετρά τους. Το αποτέλεσμα που έδωσε το αρχιτεκτονικό στούντιο, είναι μια όαση, ιδανική για την προθέρμανση του σκι ή για τη χαλάρωση μετά το σκι.

Το υδάτινο κέντρο είναι χτισμένο σε ένα ξέφωτο ανάμεσα σε δύο βουνά, έτσι ώστε να έχει θέα την κοιλάδα από τη μία πλευρά και τις Άλπεις από την άλλη. Η ίδια η δομή έχει ενσωματωθεί στο φυσικό περιβάλλον με τη στέγη ειδικά σχεδιασμένη με την τοπική τοπογραφία στο μυαλό. Γεμίζοντας όλο το χώρο με φυσικό φως, επιτρέπει στους επισκέπτες να κοιτάξουν έξω και να μη χάνουν στιγμιότυπο από το όμορφο περιβάλλον που τους περικλείει. Οι εγκαταστάσεις του υδάτινου κέντρου έχουν διαχωριστεί σε δύο κατηγορίες, διασκέδαση και χαλάρωση, με την καθεμία να διαθέτει δικό της όροφο. Ο χώρος της πισίνας διαθέτει μεγάλες νεροτσουλήθρες και μια τεχνητή λίμνη, ενώ πισίνα διατίθεται εσωτερικά αλλά και εξωτερικά, για τους πιο τολμηρούς.

courchevel-aquatic-center-10 courchevel-aquatic-center-9 courchevel-aquatic-center-8 courchevel-aquatic-center-7 courchevel-aquatic-center-6 courchevel-aquatic-center-5 courchevel-aquatic-center-4 courchevel-aquatic-center-3 courchevel-aquatic-center-1

Πηγή: Arch Daily

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR