Quantcast
Δανάη Παππά

Δανάη Παππά: «Επιδιώκω τη συνεχή αυτοβελτίωση»

Φωτογραφίζει Joseph Alexiadis
Hair/make-up Μαριετίνα Νεοφύτου
Body Dimitris Petrou
Skirt H&M

Η φωτογράφιση έγινε στο 18 Micon Str. (Αισώπου 14, Αθήνα)

Η Δανάη Παππά φωτογραφίζεται και μιλά για την μέχρι τώρα πορεία της, για μελλοντικά σχέδια, αυτοβελτίωση και αποδοχή.

Μίλησε μας για το καλλιτεχνικό σου background, πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον χορό και την υποκριτική και ποιες ήταν οι σκέψεις σου ως παιδί;
Ο χορός ήρθε σχετικά αργά στην ζωή μου όταν ήμουν στην Δευτέρα Λυκείου με αρχή μια μουσικοθεατρική παράσταση που κάναμε στο σχολείο και από τότε δεν σταμάτησα ούτε μέρα να χορεύω. Η υποκριτική ήρθε στην αρχή ως βοηθητικό του χορού. Επειδή είχα ξεκινήσει να κάνω χορευτικές παραστάσεις με ρόλους ήθελα να μπορώ να υποστηρίξω και κάποιον ρόλο που έχει και πρόζα. Έτσι ξεκίνησα να δουλεύω με τον κ. Γιάννη Σκουρλέτη.

Η φάση που βρίσκεσαι τώρα επαγγελματικά και προσωπικά, σε κάνει να νιώθεις ολοκληρωμένη στο τέλος της μέρας;
Ποτέ δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένη με τον εαυτό μου και προσπαθώ να είμαι συνεχώς σε μια κατάσταση αυτοβελτίωσης. Όχι ότι δεν είμαι σε μια πολύ καλή φάση τώρα, απλά δεν θέλω να επαναπαύομαι.

Επιδιώκεις την αποδοχή;
Η γιαγιά μου λέει συνέχεια πως όταν δεν έχεις εχθρούς κάτι κάνεις λάθος. Και συμφωνώ. Είναι παράλογο να έχεις αποδοχή όλων. Όσο είσαι ο εαυτός σου όμως και παραμένεις πιστός σε αυτό που κάνεις, βγαίνεις κερδισμένος.

Ποια είναι η εικόνα μέσα από στη ρουτίνα της καθημερινότητάς σου που σου δημιουργεί ασφάλεια;
Το να γυρνάω σπίτι και να περνώ αγκαλιά τον αδερφό μου.

Τί πιστεύεις πως χαρακτηρίζει έναν ηθοποιό καλό ή όχι, τί είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίσει;
Στο χορό πάντα θαύμαζα εκείνους που βγάζουν μια αυθεντικότητα και δεν φοβούνται να τσαλακωθούν, είναι δεν είναι καλοί τεχνικά στο είδος που χορεύουν. Το ίδιο πιστεύω και για τους ηθοποιούς.

Χρειάζεται πολύ θάρρος το να ανέβεις σε μια σκηνή και να μην φοβάσαι τίποτα. Να δίνεσαι εντελώς σε έναν ρόλο.

Είσαι μια ηθοποιός πολύ αγαπητή στο κοινό που παράλληλα εισπράττει πολύ καλές κριτικές και από τον τύπο. Πώς τις εκλαμβάνεις και τι αποκομίζεις από την καθεμιά;
Η αγάπη που δέχομαι από τον κόσμο καθημερινά είναι πραγματικά απίστευτη. Τα μηνύματα που δέχομαι, ο κόσμος που με σταματάει στο δρόμο κάθε μέρα, όλα αυτά μου φτιάχνουν τη διάθεση. Και από την άλλη το εκτιμώ πολύ που και στον τύπο έχω παρόμοια αντιμετώπιση. Βέβαια, υπάρχουν και οι κακές κριτικές και τα κακά σχόλια αλλά όπως είπα και πριν δεν είναι φυσιολογικό να αρέσουμε σε όλους. Ο καθένας έχει τον χαρακτήρα του και κάποια από αυτά τα σχόλια βοηθούν στην αυτοβελτίωση.

Πως θα χαρακτήριζες τον καλλιτεχνικό χώρο στην Ελλάδα και εντός υποκριτικής και εκτός.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν στον καλλιτεχνικό χώρο γενικά ως προς τις υποδομές κλπ. αλλά έχουμε πολλούς καλλιτέχνες με όνειρα και τρομερές ιδέες..

Πως σκέφτεσαι την πορεία σου σε μερικά χρόνια από τώρα;
Μου αρέσει να ζω την στιγμή και κάθε φορά σκέφτομαι πώς μπορώ να γίνω καλύτερη εκεί που είμαι. Σίγουρα θέλω η πορεία μου να συνεχίσει να είναι στον καλλιτεχνικό χώρο τώρα το πως και το που θα το δούμε με τον καιρό.

Τι είναι αυτό που σε γοητεύει στον τηλεοπτικό χώρο;
Μου αρέσει το πόσο άμεσος είναι στον κόσμο.

Πες μου ένα μακροπρόθεσμο πλάνο σου. Κάτι που να σκέφτεσαι και να θέλεις να το υλοποιήσεις στο μέλλον.
Θέλω πολύ να κάνω οικογένεια! Βέβαια είναι στο πολύ πολύ μέλλον αλλά είναι σίγουρα μέσα στα πλάνα μου! Αλλά πρώτα, ξέρεις, πρέπει να βρούμε και τον κατάλληλο πατέρα!

Θα έφευγες μόνιμα στο εξωτερικό; Είναι κάτι που θα επεδίωκες;
Από τη στιγμή που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον καλλιτεχνικό χώρο πάντα ήθελα να φύγω στο εξωτερικό. Πριν τρία χρόνια πήγα στην Νέα Υόρκη που ήταν όνειρο ζωής για μένα και έκατσα τρεις μήνες. Μεγάλος έρωτας. Για να φύγω μόνιμα όμως θέλω πρώτα να έχω την κατάλληλη εμπειρία από εδώ και να είμαι έτοιμη. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό.


18 Micon str.

Ένα μοντέρνο, urban boutique hotel με industrial chic style στην καρδιά του Ψυρρή.

Με έμπνευση από το βιομηχανικό παρελθόν και την ανάλογη αρχιτεκτονική της περιοχής, το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε προσεκτικά με βασικά υλικά το τσιμέντο, το ξύλο και το τούβλο. Καθένα από τα 15 του δωμάτια καταφέρνει να διατηρεί την προσωπική του ταυτότητα, με κοινά στοιχεία όπως τα σιδερένια κρεβάτια, τις ντυμένες με τούβλο επιφάνειες και τις σύγχρονες παροχές, ενώ ταπετσαρίες με contemporary μοτίβα δημιουργούν statement γωνίες. Το lobby, ένας άνετος χώρος με freestyle διακόσμηση, προσφέρεται για να απολαύσει κάποιος το πρωινό του, είτε έναν καφέ τον οποίο μπορεί να συνοδεύσει με τις προσφερόμενες λιχουδιές από το “honor bar”. Το decompression lounge δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να χαλαρώσουν, μετά τις εξορμήσεις τους στην πόλη, απολαμβάνοντας προβολές ταινιών και σειρών της επιλογής τους, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια και ακολουθώντας τη βασική φιλοσοφία του ξενοδοχείου: “Athenian Hospitality Redesigned”.


Δείτε εδώ ένα city break story με τον Μιχάλη Λεβεντογιάννη

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR