Το εστιατόριο στην Κοπεγχάγη που μοιάζει με μικρό χωριό

Ο όμιλος Bjarke Ingels σχεδίασε ένα σύμπλεγμα κτιρίων με σκοπό να γίνει το νέο σπίτι για το εστιατόριο Noma, στην Κοπεγχάγη. Χτισμένο στη θέση μιας πρώην στρατιωτικής αποθήκης, το έργο πλέον μοιάζει με ένα μαγευτικό μαγειρικό χωριό γεμάτο εμπειρίες. Με τους 11 εσωτερικούς χώρους που σχεδιάστηκαν και ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με το Studio David Thulstrup, το νέο σπίτι του Noma ανατρέπει κάθε δεδομένο και ποντάρει στην καινοτομία και στην ξεχωριστή φιλοξενία των πελατών του.

Ο χώρος άφιξης, το σαλόνι, το μπάρμπεκιου και ο χώρος για την επιλογή κρασιού, συγκεντρώνονται όλοι γύρω από την ομάδα των chefs ενώ οι εξωτερικοί τρεις κήποι έχουν τις δικές του ξεχωριστές χρήσεις. Επίσης, κάθε κτίριο συνδέεται με το επόμενο με γυάλινα μονοπάτια που επιτρέπουν τη θέα στο εντυπωσιακό τοπίο της φύσης.

Photographs Rasmus Hjortshoj
Source: ArchDaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE