Quantcast
Mursi

Αποστολή στη φυλή Mursi της Nότιας Αιθιοπίας

Ο φωτογράφος Στέφανος Κρανάς ταξιδεύει στη νότια Αιθιοπία και αποκαλύπτει, μέσα από ένα φωτογραφικό αφιέρωμα, μοναδικές εικόνες της φυλής Mursi.

Ακολουθώντας τους ανθρώπους της και ζώντας την απόλυτη εμπειρία, αναδεικνύει μέσα από τις λήψεις του τη μοναδικότητα της γνωστής φυλής Musi. Η αυθεντικότητα των προσώπων σε συνάρτηση με την προσήλωσή τους, απαθανατίζεται από τον Στέφανο Κρανά και το ταξίδι γίνεται μια εμπειρία ζωής.

Η φυλή της κοιλάδας του ποταμού Όμο (Mursi), αποτελείται περίπου από 8.000 άτομα και είναι μια από τις πιο γνωστές φυλές παγκοσμίως. Τα πρόσωπα τους βάφονται με ασβέστη και τα κεφάλια τους κοσμούνται με χάντρες, κοχύλια και διάφορα αντικείμενα που φαίνονται εντυπωσιακά. Οι γυναίκες διευρύνουν τα χαμηλότερα χείλη στο στόμα τους με δίσκους από ξύλο ή πηλό, που μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 20 εκατοστά σε διάμετρο. Για την αναπαραγωγή τους, οι άντρες της φυλής παίρνουν μέρος σε μια μάχη με ραβδιά που δεν απαιτεί τη θυσία του άλλου, αρκεί μόνο να γονατίσει ο χαμένος. Ο νικητής γίνεται ο “ήρωας” και θριαμβευτικά διαλέγει το κορίτσι που θέλει.

Δείτε ακόμα…

Αποστολή Κάιρο: Inside Desert

Αποστολή Barbados

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR