Quantcast

Ευγενία Δημητροπούλου: «Έχουμε ευθύνη προς το κοινό που μας παρακολουθεί»

Γράφει ο Ιωάννης Μεκιάμης
Φωτογραφίζει ο Ιωσήφ Αλεξιάδη
Make up: Δημήτρης Στράτος
Hair: Δημήτρης Στράτος
με προϊόντα Kerastase
Outfits: Stelios Koudounaris

Η φωτογράφιση έγινε στο Art Apartment του Salon de Bricolage.

Η Ευγενία Δημητροπούλου μιλά για τις δυο θεατρικές παραστάσεις που συμμετέχει για δεύτερη χρονιά, για επαγγελματικές επιλογές και επιτυχία.

Φέτος ετοιμάζεσαι για τις θεατρικές παραστάσεις “Στέλλα Βιολάντη” στο θέατρο Χορν και στην παράσταση “Νίκη”, μίλησέ μας για αυτές τις δουλειές.
Φέτος έχουμε τη χαρά να επαναλάβουμε δύο παραστάσεις που αγαπήθηκαν πολύ πέρυσι και συνεχίζουν και φέτος. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη παρουσιάζουμε στο θέατρο Χορν τη Στέλλα Βιολάντη. Ένα πολύ αγαπημένο έργο του Γ.Ξενόπουλου σε σκηνοθεςία Γ.Λύρα στο οποίο παρακολουθούμε τον αγνό και μαρτυρικό έρωτα της Στέλλας για τον Χρηστάκη, έναν νέο της εποχής, τον οποίο η ίδια υπερασπίζεται με όλο της το είναι, ενάντια στη βούληση του πατέρα και της οικογένειά της.
Η “Νίκη” είναι μία παράσταση σε σκην. Σ. Φασουλή βασισμένη στο ευπώλητο βιβλίο του Χ.Χωμενίδη. Μέσα από την ιστορία της Νίκης και της οικογένειάς της παρακολουθούμε την ιστορία όλης της νεότερης Ελλάδας.

Θεωρείς πως υπάρχουν συγκεκριμένα συστατικά στην επιτυχία μιας δουλειάς/θεατρικής παράστασης;
Πιστεύω πως αν γνωρίζαμε τα συστατικά επιτυχίας στο θέατρο θα ανέβαιναν μόνο επιτυχημένες παραστάσεις. Προσωπικά εμπιστεύμαι πολύ τη σύσταση της καλλιτεχνικής ομάδας, τον σκηνοθέτη και τους συναδέλφους και φυσικά το ένστικτό μου.

Έχεις συμμετάσχει σε πολλές ταινίες στον κινηματογράφο. Που πιστεύεις οφείλεται η μεγάλη επιτυχία της “Ρόζας της Σμύρνης” που πρωταγωνίστησες την περασμένη σεζόν;
Ο κινηματογράφος αποτελεί μία μεγάλη μου αγάπη και είμαι πάντα πολύ χαρούμενη όταν μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω σε αυτόν. Η “Ρόζα της Σμύρνης” ήταν μια πολύ όμορφη δουλειά σε σκην. Γ.Κορδέλλα που αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο και συνεχίζει να αγαπιέται αφού ταξιδεύει εκτός Ελλάδος. Η ιστορία, οι χαρακτήρες, η σκηνοθεσία και η άρτια παραγωγή και οι εικόνες που μεταφέρθηκαν στο πανί μέσα από τα πλάνα και τις ερμηνείες, πιστεύω πως είναι στοιχεία που την έκαναν αγαπητή.

Τα τελευταία χρόνια σε έχουμε δει να πρωταγωνιστείς επίσης σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, η τηλεόραση είναι κάτι που έχεις βάλει σε δεύτερη μοίρα;
Την αγαπώ πολύ την τηλεόραση. Νιώθω πως είναι ένας τρόπος να επικοινωνείς μέσω της δουλειάς σου με πολύ κόσμο σε όλη την Ελλάδα και αυτό είναι υπέροχο. Δεν νιώθω πως την έχω βάλει σε δεύτερη μοίρα, απλώς οι θεατρικές μου υποχρεώσεις δεν μου επέτρεπαν να συνδυάσω και τα γυρίσματα. Εύχομαι να τα καταφέρω σύντομα.

Πιστεύεις πως το κοινό που παρακολουθεί θέατρο σήμερα, έχει περισσότερη εκπαίδευση απ’ ότι είχε παλαιότερα;
Σίγουρα τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια μεγάλη βεντάλια θεατρικών επιλογών για τον θεατή και βλέπουμε πως μέσα στη κρίση ο κόσμος στρέφεται στο θέατρο για να ψυχαγωγηθεί. Ίσως γιατί προτιμά την ψυχαγωγία από τη διασκέδαση. Πιστεύω πως πάντα υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο “εκπαιδευμένοι” θεατές και σίγουρα η τεχνολογία έχει συμβάλει καθοριστικά σε αυτό. Για μένα πάντως είναι συγκινητικό όταν συναντάω, συνήθως νεαρά άτομα, που μου εξομολογούνται πως είναι η πρώτη παράσταση που βλέπουν. Νιώθω μια τεράστια ευθύνη.

Πιστεύεις πως η αισθητική ενός ηθοποιού παίζει κυρίαρχο ρόλο στην καριέρα του; Οι προσεγμένες επιλογές που έχεις κάνει μέχρι τώρα, επηρέασαν τη πορεία της καριέρας σου;
Πιστεύω πως η αισθητική κάθε ανθρώπου διαποτίζει όλες τις εκφάνσεις του, είτε αφορούν στην επαγγελματική ή στην προσωπική του ζωή. Στις επαγγελματικές μου επιλογές μου αρέσει πολύ να συνεργάζομαι με καλλιτέχνες που θαυμάζω.

Είσαι μια ηθοποιός πολύ αγαπητή στο κοινό που παράλληλα εισπράττει πολύ καλές κριτικές και από τον τύπο. Πώς τις εκλαμβάνεις και τι αποκομείς από τη καθεμιά;
Χαίρομαι πολύ όταν εισπράττω αγάπη από τον κόσμο. Ακούω πάντα προσεκτικά τη γνώμη για κάποια δουλειά είτε αυτή προέρχεται από κάποιον κριτικό ή από κάποιον θεατή. Οταν είναι θετικές χαίρομαι πολύ και θέλω να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο.

Έχουμε δει πολλές φορές τους ηθοποιούς να κάνουν μεγάλες αλλαγές στην εμφάνιση τους για τις ανάγκες ενός ρόλου, σου έχει ζητηθεί ποτέ κάτι τέτοιο;
Μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί κάτι τέτοιο αλλά μου αρέσει να αλλάζω απο ρόλο σε ρόλο. Μου αρέσει να φτιάχνω την όψη του πέρα από τον ψυχισμό του.

Θα ήθελες να δοκιμάσεις τη τύχη σου και στο εξωτερικό; Πιστεύεις πως το επίπεδο παραγωγής που υπάρχει έξω, βοηθάει τους ηθοποιούς να βελτιώσουν και το επίπεδο της δουλειάς τους;
Από τη μικρή μου εμπειρία με σκηνοθέτες και παραγωγούς του εξωτερικού θεωρώ πως τα μεγέθη έξω είναι μεγαλύτερα και πολλά ζητήματα αντιμετωπίζονται με έναν επαγγελματισμό και  σεβασμό που βοηθά όλους να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα. Σίγουρα όμως, στην Ελλάδα υπάρχουν επαγγελματίες που κάλλιστα θα μπορούσαν να σταθούν σε παραγωγές του εξωτερικού. Πάντως προσωπικά έχω άριστες εμπειρίες από τις παραγωγές που συνεργαστεί και εύχομαι να αποκτήσω και άλλες!

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR