Quantcast
σπίτι

Γήινοι χρωματικοί συνδυασμοί σε ένα σπίτι με θέα στη θάλασσα

Όταν ένας ιδιοκτήτης εμπιστεύεται το αρχιτεκτονικό γραφείο που επιλέγει, τότε το αποτέλεσμα ξεχωρίζει. Το σπίτι αυτό βρίσκεται σε μια πλαγιά στο Plettenberg Bay της νότιας Αφρικής και η θέα που απολαμβάνει κανείς από εκεί, είναι το απέραντο γαλάζιο της Robberg Beach.

Το σχεδιασμό του ανέλαβε το γραφείο SAOTA – Stefan Antoni Olmesdahl Truen Architects με υπεύθυνους για το συγκεκριμένο project τους Phillippe Fouché και Mias Claassens. Όπως το θέλησαν οι ιδιοκτήτες, το σπίτι εκμεταλλεύεται το σημείο που βρίσκεται και εναρμονίζεται με τη φύση. Κυρίαρχο στοιχείο του είναι το ξύλο, που συνδυάζεται άψογα με το γκρι στους τοίχους και τη διακόσμηση καθώς και με το λευκό για τις ξεχωριστές λεπτομέρειες. Κι αν από το δει κάποιος από το δρόμο και νομίζει ότι αυτό είναι όλο που βλέπει, κάνει λάθος. Το σπίτι είναι σε πλαγιά με κλίση και αυτό του δίνει πρόσβαση στην απέραντη θέα. Πισίνα και χώροι χαλάρωσης, πολλά υπνοδωμάτια και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες για να μη στερούν από κανένα το φως και τη θέα.

Τη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου ανέλαβαν οι Cécile & Boyd. Στο σαλόνι ξεχωρίζει το τζάκι που πιάνει μια μεγάλη επιφάνεια σχηματίζοντας μια μεγάλη καμπύλη. Η κουζίνα χρησιμοποιεί το λευκό στις επιφάνειές της για την αντανάκλαση του φωτός που διαχέεται έτσι στο χώρο. Σε πολλά σημεία του σπιτιού χρησιμοποιούνται ξύλινα διαχωριστικά που χρησιμεύουν και ως βιβλιοθήκη. Η ένωση των διάφορων επιπέδων στο σπίτι πραγματοποιείται με σύρματα που ξεκινούν από το ταβάνι και καταλήγουν στο τελευταίο επίπεδο. Σχηματίζουν έντονες γωνίες και ταυτόχρονα χρησιμεύουν και ως ασφάλεια για την ξύλινη σκάλα. Η θέα σε κάθε δωμάτιο είναι ξεχωριστή. Αυτό όμως που τραβάει το μάτι σε δύο από αυτά είναι η διαφορετική θέση της κρεβατοκάμαρας. Η πλάτη της βγαίνει από τον τοίχο και το κρεβάτι τοποθετείται στη μέση του δωματίου. Έτσι στο πίσω μέρος φιλοξενείται ένα γραφείο αυξάνοντας τη χρηστικότητα του χώρου. Ένα οικογενειακό σπίτι με θέα και διακόσμηση που θα ζήλευε ακόμα και ξενοδοχείο.

contemporary-architecture_210716_01a contemporary-architecture_210716_02 contemporary-architecture_210716_04 contemporary-architecture_210716_05 contemporary-architecture_210716_06 contemporary-architecture_210716_07 contemporary-architecture_210716_08 contemporary-architecture_210716_08a contemporary-architecture_210716_09 contemporary-architecture_210716_10 contemporary-architecture_210716_11 contemporary-architecture_210716_12 contemporary-architecture_210716_13 contemporary-architecture_210716_14

Φωτογραφίες: Adam Letch

More Stories
dior5 1
Dior Men Winter 23: Η έμπνευση από την ιστορία και το ποίημα του T.S Eliot