Quantcast

Dirt’idee #15 από τη Μαριτίνα Χαλβατζή

Dirt’idee: Κάθε εβδομάδα, η Dirty Maritini – style blogger στο dirtymaritini.com – ανακαλεί τα 5 πράγματα που της κέντρισαν το ενδιαφέρον και τα παραθέτει στο didee.gr, με το δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Κείμενο και εικαστικό: Μαριτίνα Χαλβατζή (@dirtymaritini)

 

Η χειμερινή συλλογή του ιταλικού brand Falconeri για τον χειμώνα του ’17/’18

Ταξιδέψαμε μέχρι τη μαγευτική Βερόνα για να απολαύσουμε από κοντά το show  του ιταλικού brand Falconeri για τον φετινό χειμώνα. Για μία ακόμη φορά ο οίκος επιβεβαίωσε το μεγαλείο του στα κασμιρένια πουλόβερ, στις εντυπωσιακές και άκρως απαλές υφάνσεις και στα μοντέρνα και απαράμιλλα θηλυκά κοψίματα. Μέσα από μια σειρά από χειμερινές δημιουργίες που στόχο έχουν να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία, η σχεδιαστική ομάδα της Falconeri γιόρτασε την ιταλική φινέτσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Oversized πλεκτά, κασμιρένια παλτό, αλλά και πλεκτά, printed φορέματα συνδυασμένα με κιμονό, “περπάτησαν” στην πασαρέλα και μας έκαναν να ευχηθούμε να έρθει όσο πιο σύντομα ο φετινός χειμώνας! Αξίζει να σημειωθεί πως η παρουσίαση της συγκεκριμένης συλλογής, είχε στόχο να προβάλλει το ιταλικό craftsmanship που υπάρχει πίσω από την κατασκευή των συλλογών της Falconeri. Από τα νήματα, μέχρι τα πατρόν και τις υφάνσεις,  το προσωπικό που εργάζεται στον οίκο, βγήκε έξω από το εργαστήριο και έδειξε στους καλεσμένους του show, όλη την διαδικασία κατά την οποία δημιουργούνται τα Falconeri, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο, τη μοναδικότητα τους.

To Vegan Nation στο Μοναστηράκι


Μια multi-culti γαστρονομική πρόταση με vegan δημιουργίες, επιμέλειας του green chef Νίκου Γαϊτάνου, προσελκύει καθημερινά όλους όσους θέλουν να βιώσουν την εμπειρία της χορτοφαγικής διατροφής. Το concept είναι 100% φυτικές και υγιεινές τροφές που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις παραδοσιακές συνταγές, ενώ όλα μαγειρεύονται επί τόπου και είναι 100% χορτοφαγικά. Αξίζει κανείς να δοκιμάσει τον vegan μουσακά, το Salami Cheese Toast Sandwich (με φυτικό τυρί και σαλάμι), αλλά και την δική του μπουγάτσα με σοκολάτα. Αν μη τι άλλο οι γεύσεις στο συγκεκριμένο “Έθνος” έχουν να πουν πολλά!

Vegan Nation, Ερμού 86, Αθήνα. Τηλ.: 210 322 6226

Το νέο άρωμα SCANDAL του Jean Paul Gaultier


Το νέο σκανδαλιστικό άρωμα του Jean Paul Gaultier είναι σχεδιασμένο για να σπάει κάθε κλισέ! Πικάντικο, festive, sexy και παιχνιδιάρικο, το νέο άρωμα του Γάλλου σχεδιαστή, αποπνέει ό,τι ακριβώς πρεσβεύει.

H παλέττα Alchemis Holographic της KatVonD


Μια νέα άφιξη από τον κόσμο των καλλυντικών έρχεται πλέον και στη χώρα μας. Πρόκειται για το ανατρεπτικό και πολυσυζητημένο brand καλλυντικών ΚatVonD, “παιδί” της διάσημης καλλιτέχνιδας, μουσικού και tattoo artist KatVonD. Η γυναίκα φαινόμενο της παγκόσμιας ομορφιάς, δημιούργησε μια εμβληματική μάρκα και καλλυντικά που συνδυάζουν τη goth αισθητική με την απόλυτη θηλυκότητα, τη μεγάλη διάρκεια και την πλήρη κάλυψη. Ξεχωρίσαμε την Alchemis Holographic Palette, για το ιριδίζον και άκρως εντυπωσιακό εφέ που προσθέτει σε οποιοδήποτε μακιγιάζ μέσα από μια ποικιλία αρκετά ασυνήθιστων, pigmented σκιών. Βρείτε τη στα Sephora.

H έκθεση της σουρεαλίστριας φωτογράφου Julie de Waroquier με τίτλο «Dreamalities»


O Francois Hebel, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Rencontres d’Arles και καλλιτεχνικός διευθυντής του Paris Photo γράφει:
«Η Julie de Waroquier δημιούργησε έναν ονειρικό κόσμο που προκαλεί έκπληξη. Χρησιμοποιεί ένα πολύ ιδιαίτερο φως, αρκετά διάφανο και εξαιρετικά ελαφρύ. Βλέπουμε τη νεαρή αυτή γυναίκα που αναπτύσσεται σε φανταστικά και συγχρόνως βουκολικά τοπία. Αισθανόμαστε σα να βρισκόμαστε σε ένα είδος νεφελώδους ονείρου, απαλού και αιθέριου. Αυτή η δουλειά βασίζεται πολύ στη διαφάνεια της εικόνας.»

H Julie de Waroquier παρουσιάζει την ατομική της έκθεση με τίτλο «Dreamalities», στην Blank Wall Gallery, από 8 έως 21 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

08// 21 – 09 BLANK WALL GALLERY: Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR