Quantcast
Ινδία

Ινδία: Μοντέρνες ανέσεις σε σπίτι που περιβάλλεται από μια πισίνα

Το Atelier Design N Domain ολοκλήρωσε αυτό το σύγχρονο σπίτι στο Alibagh, μια παράκτια πόλη στην Ινδία, με σκοπό να αποτελέσει διαφυγή από την πολυσύχναστη, αστική ζωή.

Στο μπροστινό μέρος του σπιτιού υπάρχει ένας μεγάλος, καμπυλωτός, πέτρινος τοίχος, που μετατρέπεται σε πηγή νερού στο ένα του άκρο. Παράλληλα με το τρεχούμενο νερό υπάρχει ένας ανοιχτός διάδρομος, που επιτρέπει στον ήλιο να λάμπει κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τη νύχτα φωτίζεται κατά μήκος για μια πιο θεαματική είσοδο.

Στο τέλος του διαδρόμου, βρίσκεται η πισίνα, η οποία τυλίγει περιμετρικά το σπίτι. Στη μια της πλευρά υπάρχουν καθιστικοί χώροι, και από την άλλη διατίθεται ένα κιόσκι με υπνοδωμάτια. Παράλληλα, κάθε άκρη της πισίνας διαθέτει επιπλέον χώρους διαβίωσης, όπως ένα μπάνιο και ένα «βυθισμένο» σαλόνι. Στο άλλο άκρο της πισίνας υπάρχει μπαρ και υπαίθρια τραπεζαρία. Η τελευταία παρέχει το ιδανικό σημείο για μεσημεριανό γεύμα και συνδέει το κυρίως καθιστικό με τα υπνοδωμάτια. Ο κύριος χώρος καθιστικού και τραπεζαρίας έχει τοίχους από συρόμενες, γυάλινες πόρτες. Η μια πλευρά ανοίγει μέχρι την πισίνα και η άλλη φέρει χώρο με περιποιημένο γκαζόν.

Για τα παιδιά του σπιτιού, υπάρχει μια ειδική περιοχή με ξεχωριστό σχεδιασμό, την οποία πλαισιώνουν μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και παρέχουν θέα στον κήπο. Σε άλλες περιοχές του σπιτιού, γίνεται εμφανής η αγάπη των ιδιοκτητών για τα άλογα. Κομμάτια τέχνης που ταιριάζουν στη διακόσμηση ολοκληρώνουν το σπίτι, με ένα πολύχρωμο άλογο αλλά και ένα περίγραμμα αλόγου από σύρμα στον τοίχο πάνω από την πισίνα.

 

Φωτογραφίες: Sebastian Zachariah

More Stories
https hypebeast.com image 2024 03 loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre 2 (1)
Crafted World: Μια έκθεση αφιερωμένη στην πλούσια κληρονομιά της LOEWE
DIDÉE.GR