Quantcast

Dirt’idee #13 από τη Μαριτίνα Χαλβατζή

Dirt’idee: Κάθε εβδομάδα, η Dirty Maritini – style blogger στο dirtymaritini.com – ανακαλεί τα 5 πράγματα που της κέντρισαν το ενδιαφέρον και τα παραθέτει στο didee.gr, με το δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Κείμενο και εικαστικό: Μαριτίνα Χαλβατζή (@dirtymaritini)

 

To ολοκαίνουριο menu του εστιατορίου “Vasiliki Kouzina” στο Μιλάνο

Με πάνω από ένα χρόνο επιτυχίας, η καλαματιανή Βασιλική Πιερρακέα διατηρεί τη “Vasiliki Kouzina” στην καρδιά του Μιλάνου, αγαπημένο στέκι πλέον για τους Μιλανέζους, λάτρεις της ελληνικής κουζίνας και φιλοσοφίας, και όχι μόνο. Η πίστη της Βασιλικής στους μεζέδες, στο μοίρασμα και στο καλό ελληνικό κρασί χαρακτηρίζει το καινούργιο menu. Στόχος είναι να αναδεικνύονται οι Έλληνες παραγωγοί και οι άριστες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των πιάτων. «Η Ελληνική Κουζίνα για μένα είναι βαθιά και ουσιαστική. Απλά υλικά, όπως μαύρες ελιές, πίκλες, αντζούγιες, χαλούμι, παστουρμάς, αυγολέμονο, ρίγανη… η θάλασσα, τα βουνά και ο ουρανός τυλιγμένα σε ένα ντολμαδάκι…

 

Η ισιωτική κερατίνη Keraspa του κομμωτηρίου 101 Hair Science

Δεν υπάρχει ωραιότερος και πιο φυσικός τρόπος για να αποκτήσει κανείς ίσια μαλλιά, από την ισιωτική θεραπεία με κερατίνη. Προσωπικά, η μόνη μέθοδος που με βοηθάει να καταλήξω στην πιο αποτελεσματική και συνάμα ασφαλή κερατίνη, είναι μονάχα με τη δοκιμή. Αυτό και έκανα στο κομμωτήριο 101 Hair Science στο Χαλάνδρι, όπου δοκίμασα την θεραπεία Keraspa Brazilian Keratin και πράγματι τα μαλλιά μου από σγουρά, αφυδατωμένα και εντελώς ατίθασα, μετατράπηκαν μέσα σε 3 ώρες στα ίσια, απαλά και απόλυτα λεία μαλλιά των ονείρων μου. Αξίζει να σημειωθεί πως το πιστολάκι και η χρήση θερμότητας, μου είναι πλέον εντελώς περιττά. Όσο για τη διάρκεια, η Keraspa και το κομμωτήριο 101 Hair Science, υπόσχονται ίσια, υπέροχα, στιλπνά μαλλιά, για περισσότερο από 4 μήνες.

P.S. Πείτε το όνομα “Μαριτίνα” στη ρεσεψιόν και αποκτήστε 20% έκπτωση στην υπέροχη αυτή θεραπεία!

 

H νέα συλλογή adidas by Stella McCartney για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2017

Αυτή τη σεζόν αλλά και γενικότερα, η adidas by Stella McCartney γιορτάζει την αυθεντικότητα στον αθλητισμό, δίνοντας κίνητρο στις γυναίκες να φροντίσουν τόσο το σώμα όσο και το νου, μέσω της κίνησης και της άσκησης, είτε προπονούνται έντονα στο γυμναστήριο είτε αθλούνται έξω στη φύση. Αποδεικνύοντας τη δέσμευση του brand στις υψηλές αθλητικές επιδόσεις, στις κορυφαίες τεχνολογίες, τα βιώσιμα υλικά και το μοναδικό στυλ, η adidas by Stella McCartney Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017 χαρακτηρίζεται από δυναμικά σχέδια που σε παρακινούν να εξερευνήσεις νέες προκλήσεις σε όποια δραστηριότητα κι αν επιλέξεις.

 

Η παράσταση “Πέρσες” του Αισχύλου στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και για πρώτη φορά στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 11 & 12 Αυγούστου, σε μια παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ) με πλειάδα Ελλαδιτών και Κυπρίων ηθοποιών, ο Άρης Μπινιάρης, σκηνοθετεί τους «Πέρσες» του Αισχύλου και προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. //11-12 Αυγούστου

 

Τα βελούδινα sleepers Stellar του οίκου Aquazzura

Oι συλλογές του Edgardo Osorio είναι συχνά εμπνευσμένες από τα ταξίδια του. Για την Pre-fall συλλογή του λοιπόν, το ρόλο αυτό έπαιξε η Τουρκία και συγκεκριμένα η Κωνσταντινούπολη.  “Ανέκαθεν με ενθουσίαζε η Οθωμανική αυτοκρατορία” αναφέρει ο ίδιος. Τα ολοκέντητα Stellar sleepers από βελούδο, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πως οι Ασιατικές καταβολές επηρέασαν τον Osorio για τη συγκεκριμένη συλλογή.

 

Τα γυαλιά Υvette Black White Lamination από την καλοκαιρινή συλλογή του TOMS για το ᾽17  

Το καλοκαίρι δεν υπάρχει ωραιότερο αξεσουάρ από τα γυαλιά ηλίου. H TOMS με την φετινή της eyewear συλλογή, φροντίζει να αναβαθμίζει τα looks του καλοκαιριού και να δημιουργεί τον απαραίτητο ενθουσιασμό που επιτάσσει η σεζόν. Φετινό must have της συλλογής, είναι αδιαμφισβήτητα τα γυαλιά Yvette Black White Lamination με τον 70s αέρα τους και την cool διάθεση.

 

Τα θερινά σινεμά στο κέντρο της πόλης

Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Για τους κατοίκους της Αθήνας, ο θερινός κινηματογράφος είναι ένας από τους λόγους που δίνουν νόημα στο καλοκαίρι! Από το Σινέ Θησείο, μέχρι τη Δεξαμενή και από το Σινέ Paris μέχρι την Εθνική Ταινιοθήκη, οι ταινίες του καλοκαιριού είναι ο καλύτερος τρόπος και -ίσως πιο ρομαντικός τρόπος- για να αντιμετωπιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής!

 

To Loulou backpack του οίκου Saint Laurent

Η Kylie Jenner, η Gigi Hadid και η Rihanna είναι όλες fans του πιο δημοφιλούς backpack της σεζόν. H “Loulou” είναι κατασκευασμένη από δέρμα merlot με καπιτονέ που απεικονίζει έξυπνα ένα επαναλαμβανόμενο σύμβολο “Y”. H YSL λεπτομέρεια επάνω στη τσάντα την μετατρέπουν σε ένα item, ωδή στην κομψότητα. Η “τσουχτερή” τιμή της ωστόσο (1600 ευρώ) την κάνει εξαιρετικά απρόσβατη.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR