Quantcast

Η Ύδρα, οι βουτιές από τα βράχια και τα cocktails στο ηλιοβασίλεμα

Γράφει ο Γαβριήλ Νικολαΐδης από το Coolartisan.net

Η Ύδρα είναι από τα νησιά που δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές έχω επισκεφτεί. Δεν μπορώ να θυμηθώ τους λόγους που την πρωτοερωτεύτηκα αλλά τώρα πια μπορώ εύκολα να μετρήσω τους λόγους που αγαπώ να επιστρέφω.

Στο μυαλό μου είναι καταγεγραμμένη σαν το απόλυτο νησί αντιστρές. Η ζωή έχει τους δικούς της ρυθμούς και σε παρασύρει μαζί της σε ένα χαλαρό τέμπο. Το ότι δεν έχει αυτοκίνητα, το ότι δεν πρόκειται να ακούσεις κόρνες και το ότι πας παντού με τα πόδια είναι σίγουρα ένας άκου τους λόγους που υποσυνείδητα χαλαρώνεις και αφήνεσαι στη χαλαρή ζωή του νησιού.

Έπειτα είναι η παραδοσιακή αρχιτεκτονική που την έχει εξελίξει σε ένα θεατρικό σκηνικό, ένα σκηνικό ιδανικό για να φιλοξενήσει τις πιο γλυκές σου καλοκαιρινές αναμνήσεις. Στη μαγεία της Ύδρας προσμετρώνται και το ότι δεν έχει παραλίες. Περπατάς μέχρι τη Σπηλιά, ένα από τα πιο ιστορικά cafe bar του νησιού, κάθεσαι στις πολύχρωμες, ξύλινες σεζλόνγκ και πηδάς από τα βράχια στα κρυστάλλινα, τυρκουάζ νερά. Και όταν περάσουν οι ώρες και ο ουρανός πάρει το χρυσοπορτοκαλί του χρώμα ξεκινούν να προσγειώνονται στο τραπέζι σου τα πρώτα cocktails.

Ξεκινάμε με Mai Tai και το μεγάλο πρωταγωνιστή του φετινού καλοκαιριού, το νέο ρούμι Brugal που έρχεται από τον Άγιο Δομίνικο. Τα #TheBrugalStories αρχίζουν να ξεδιπλώνονται με τα ιδιαίτερα αρώματα τους να σε βάζουν στο χαλαρό ρυθμό του νησιού. Παλαιωμένο για 2-5 χρόνια σε βαρέλια από Αμερικάνικο δρυ, το ρούμι Brugal Blanco Supremo σου προσφέρει μια απαλή και χαρακτηριστική γεύση που σημαδεύει τα ηλιοβασιλέματα του φετινού καλοκαιριού.

To Brugalibre είναι το πιο απλό cocktail που μπορείς κι εσύ εύκολα να φτιάξεις στο σπίτι πριν τη βραδινή έξοδο. Είναι αυτό που χρειάζεσαι εκείνη τη στιγμή που γυρνάς με τα αλάτια και το μαγιό και επιζητάς λίγες στιγμές χαλάρωσης. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι Brugal Blanco Supremo, Sprite και ένα λάιμ.

Και όσο πέφτει ο ήλιος πάνω από το λιμάνι της Ύδρας, τόσο οι bartenders της Σπηλιάς βάζουν τα δυνατά τους για να σου χαρίσουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις των διακοπών. Το Dry Raspberry Soda με Brugal Anejo σε ταξιδεύει με τα τροπικά αρώματα του στον Άγιο Δομίνικο. Η τέχνη και η εμπειρία πέρασε στις 5 γενιές της οικογένειας Brugal και σήμερα, οι αποκαλούμενοι Maestros Roneros, φροντίζουν ώστε κάθε μπουκάλι να φέρει το προνόμιο του ονόματος Brugal. Και με αυτό τον τρόπο ξέρεις πως σε κάθε γουλιά, ο ουρανίσκος σου θα ανακαλύψει ελαφριές δόσεις καραμέλας, καφέ, βούτυρο, κακάο, με απαλό και τραγανό τελείωμα ή παρατεταμένο ξηρό.

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR