Quantcast

Σέριφος: Η αισθαντική παρουσία των Κυκλάδων στο πιο δροσερό ποτήρι

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου

Το νησί των Κυκλάδων που αν το επισκεφτείς μια φορά θα του αφιερώσεις σίγουρα ένα κομμάτι σου, πρωταγωνιστεί και φέτος στα πλάνα αυτών που αναζητούν μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία. Μια άπλετη προσφορά συναισθημάτων, εικόνων και στιγμών στο νησί των αντιθέσεων, θέτει νέους κανόνες σε όλους εμάς και επαναπροσδιορίζει μαγικά πολλές φιλοσοφίες. To «μπαλκόνι» στο Αιγαίο, η Σέριφος, με θέα στο Βορρά την Κύθνο, τη Σύρο στα Βορειοανατολικά, στα Ανατολικά την Πάρο, τη Σίφνο στα  Νοτιοανατολικά και τη Μήλο στο Νότο, ήταν γνωστό για τα μεταλλοφόρα κοιτάσματα της από τους χρόνους της μυθολογίας.

Αύρα που διαπερνά το σώμα και αέρας κοσμοπολίτικος σε δρόμους και πλακόστρωτα στενά. Μια μαγεία που διαμορφώνει το νησί σε έναν σύγχρονο παράδεισο προστατευμένο από κάθε στρεσογόνο συναίσθημα. Η Σέριφος έχει τον δικό της τρόπο. Τρόπο να σε γοητεύσει, να σε εντυπωσιάσει και να σε κάνει να την ερωτευτείς.

Η πρώτη και πιο ουσιαστική βουτιά της χρονιάς και αυτή που θα πάρει από πάνω σου όποιο αγχωτικό συναίσθημα θα γίνει στην παραλία του Άγιου Σώστη. Στη συνέχεια μπορείς να εμπιστευτείς το σώμα σου στα νερά της Ψιλής Άμμου, στο Γάνεμα με την άγρια ομορφιά, στη Βαγιά, την όμορφη μεγάλη αμμουδιά που την «πιάνει» ο αέρας, στον ο Αϊ-Γιάννης, στη Συκαμιά, στη Λια και στον Πλατύ Γιαλό. Για ερημίτες ενδείκνυνται παραλίες όπως το Καλό Αμπέλι, το Μαλιάδικο και λίγο πιο δίπλα ο Καλόγερος.

Η χώρα της Σερίφου, το πραγματικό διαμάντι της, θεωρείται πρότυπο μεσαιωνικού οχυρωμένου οικισμού καθώς είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στο βραχώδες ύψωμα του όρμου του Λιβαδιού, με σκοπό την προστασία της από τις επιδρομές των πειρατών. Μαγικά βράδια με δροσερά cocktails, πρωινές βόλτες στα στενά της, ήλιος και φως που σε γεμίζουν ενέργεια και μια διαφορετική Κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα.

Το Αέρινο, ίσως το πιο ωραίο bar του νησιού με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Τοποθετημένο στην πιο γραφική και όμορφη μεριά τη Χώρας ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται καθημερινά τους καλοκαιρινούς επισκέπτες του νησιού, προσφέροντας τα πιο ωραία και δροσιστικά cocktails. Δυο από τα πιο κλασικά cocktails του καλοκαιριού δημιουργούνται με τις μοναδικές γευστικές νότες του Brugal.

 

To mojito και το Mai Tai… αλλιώς! Η γεύση των πιο καλοκαιρινών cocktails ανάγεται σε μια δροσιστική εμπειρία για το φετινό καλοκαίρι. Τίποτα πιο αυθεντικό, τίποτα πιο καλοκαιρινό στις γεύσεις των πιο «κλασικών» γεύσεων που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ένα με τα ελληνικά καλοκαίρια. Η διαφορά όμως αυτή τη φορά είναι ότι το ρούμι που τα συνοδεύει… είναι αυτό που πρέπει.

Το πιο αυθεντικό ρούμι Brugal είναι αυτό που γίνεται ένα με την αυθεντικότητα και την ενέργεια του νησιού. Μια μίξη για το φετινό καλοκαίρι που φαίνεται να δένει με μοναδικό τρόπο. Η συνταγές και τα συστατικά σταματούν να έχουν αριθμούς και κανόνες και η απόλυτη ελευθερία στις επιλογές μας, κάνει την αυθεντικότητα των στιγμών μας να γράφεται στην ιστορία του φετινού καλοκαιριού.

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR