Quantcast
Brugal

Για ένα CHE, για το αυθεντικό ρούμι και για τα αθηναϊκά καλοκαίρια

Γράφει: Κωνσταντίνος Δανός
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου

Το ταμπεραμέντο του φετινού καλοκαιριού είναι πειραιώτικο και συνδυάζεται με τις γευστικότερες συνταγές του Brugal.

Τα πρώτα καλοκαιρινά ραντεβού μας, βρήκαν το δικό τους προορισμό και τη δική τους γεύση. Σε μια ατμόσφαιρα που όλα θυμίζουν το tropical κλίμα του Αγ. Δομίνικου, το λευκό και μαύρο ρούμι Brugal πρωταγωνιστούν σε όλους τους χώρους του νεοσύστατου CHE.

Ο Πειραιάς, πάντα στο άκουσμά του, έφερνε και φέρνει στο μυαλό μας καλοκαίρια, νησιά, πλοία, θέα στη θάλασσα, νεοκλασικά κτίρια «μπερδεμένα» με το αστικό τοπίο, νέες αφίξεις εστιατορίων και bars που πάντα έχουν κάτι να πουν. Έχει μια μοναδική αύρα που θυμίζει ναι μεν μέρος δίπλα στη θάλασσα, αλλά ταυτόχρονα και μια μεγαλούπολη με ποιοτική εξέλιξη. Μεγαλώνοντας, μαθαίνουμε να εκτιμάμε περισσότερο το μέρος που ζούμε και να βλέπουμε τις διαφορετικές εκδοχές και εκφάνσεις των περιοχών της Αθήνας, με μια ματιά που μπορεί να αντιληφθεί τη διαχρονικότητα και την ουσιαστική ποιότητα ζωής που μας προσφέρεται.

Ο Πειραιάς γίνεται στέκι. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να «ανθίζουν» όλο και πιο εντυπωσιακά επιχειρηματικά πλάνα, που αποδίδουν και φέρνουν εξέλιξη. Συγκλονιστικές και διαχρονικές κουζίνες μεγάλων εστιατορίων μετακομίζουν από το κέντρο της Αθήνας στον Πειραιά, τα γνωστά bars της περιοχής ανανεώνουν τους καταλόγους τους και τα cocktails που μπορείς να βρεις είναι συγκλονιστικά. Νέες προσθήκες rooftops και μικρών, εντυπωσιακών καταστημάτων δίπλα στη θάλασσα, αρχίζουν να σε εκπλήσσουν θετικά.

Αυτή λοιπόν την έκπληξη θα τη συναντήσεις σε ένα νεοκλασικό της οδού Καραΐσκου, το «Che Cocina y Barra Sudamericana», που σερβίρει τα ωραιότερα κοκτέιλ και λατινοαμερικάνικα πιάτα υπό τη σκιά κοκοφοίνικα!

Παράλληλα, το mural ύψους 14 μέτρων της Frida Kahlo, σχεδιασμένο από τον  Παύλο Βεντούρη, σε καλωσορίζει, και η εμπειρία ξεκινά.

Μια λίστα από κοκτέιλ που επιμελήθηκε ο Γιώργος Φιλιππίδης, περιλαμβάνει προτάσεις για πριν και μετά το γεύμα, οι οποίες υπόσχονται γευστικές αποδράσεις από κάθε είδους κλισέ. Καταπράσινος και τροπικός κήπος, κρεμαστά φωτιστικά, μπαμπού συνθέσεις σε έπιπλα και φωτιστικά, «φρέσκα» και γεμάτα ζωντάνια πρόσωπα στο service και μουσική που ολοκληρώνει την «ταξιδιωτική» εμπειρία, συνθέτουν τον ολοκαίνουριο χώρο του πειραιώτικου στενού.

Τα πρώτα καλοκαιρινά ραντεβού μας, βρήκαν το δικό τους προορισμό και τη δική τους γεύση. Σε μια ατμόσφαιρα που όλα θυμίζουν το tropical κλίμα του Αγ. Δομίνικου, το λευκό και μαύρο ρούμι Brugal πρωταγωνιστούν σε όλους τους χώρους του νεοσύστατου CHE.

Η αρχή έγινε με ένα μείγμα από ρούμια Brugal, Παναμά και Barbados, που συμπεριέλαβαν το χειροποίητο σιρόπι Καραϊβικής ιβίσκου και μπαχαρικών, σε μια σύνθεση με ολόφρεσκο χυμό λάιμ, λικέρ πορτοκαλιού και λικέρ Maraschino. Σερβιρισμένο σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο τριμμένο πάγο, μαζί με μια φέτα λάιμ και φύλλα ανανά, το κόκκινο χρώμα του Night of the Living Dead δια χειρός Γιώργου Φιλιππίδη, δημιούργησε μια νέα προοπτική για την έννοια των καλοκαιρινών cocktails.

Στα ενδότερα του all-day χώρου του Τζίμη Αποστόλου και του Ιωσήφ Καπετανάκη, το σκηνικό ολοκληρώνεται και φανερώνει την πιο γοητευτική εκδοχή του με τη διακόσμηση να γίνεται μέρος της μοναδικής εμπειρίας. Το Brugal Blanco Supremo και το τριπλό του φιλτράρισμα, όπως και η παλαίωσή του που έγινε για 2-3 χρόνια σε επιλεγμένα βαρέλια, προσφέρει απλόχερα γεύσεις καφέ, κακάο, βούτυρο και βανίλια, δίνοντας στο cocktail μια εξευγενισμένη, διακριτική και ξηρή γεύση.

Η συνέχεια της απόλυτης καλοκαιρινής εμπειρίας γράφεται με Horsata, παλαιωμένο ρούμι Brugal Anejo, αναμειγμένο με μπισκότο, γάλα ρυζιού, κρέμα καρύδας, καφέ Γουατεμάλας και σιρόπι Τόνκα. Γευστική μείξη με έντονα αρώματα και άκρως γοητευτικό σερβίρισμα, που θα συνόδευε με μεγάλη επιτυχία τα πρώτα λεπτά μετά από μια μεσημεριανή σιέστα. Τότε που οι γευστικές μας αισθήσεις είναι στο ζενίθ τους και μπορούμε να αντιληφθούμε πλήρως όλα όσα «ακούγονται» στην εξισορροπημένη γεύση του.

Η παράδοση και η ιστορία που φανερώνεται διακριτικά για την οικογένεια Brugal, επιβεβαιώνει και την «αξία» για το ίδιο το ρούμι. Το Brugal φέτος συνοδεύει κάθε μας cocktail και γίνεται ένα με το καλοκαίρι μας. Για όλους εσάς που έχετε μια εξελιγμένη και ώριμη γευστική παλέτα σε ρούμι, θα δοξάσει τις αξεπέραστες γευστικές εμπειρίες με τους συνδυασμούς του.

#TheBrugalStories

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR