Quantcast
Chilmark House

Chilmark House: Ξύλο κέδρου και τσιμέντο στη Μασαχουσέτη

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Schiller Projects συνεργάστηκε με την εταιρία Gray Organschi Architecture για τη δημιουργία του “Chilmark House“, στη Μασαχουσέτη.

Σε μια έκταση 4.25 στρεμμάτων, η ιδιαίτερη αυτή κατοικία έχει θέα στη θάλασσα και περιβάλλεται από γεωργική γη. Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε η τεχνική Shou Sugi Ban που αφορά την κάλυψη επιφανειών με μαύρο ξύλο κέδρου. Μόλις φτάνει κανείς στο σπίτι αντικρίζει το σπίτι και το γκαράζ, τα οποία χωρίζονται και ένα μονοπάτι ενώνει τα δυο οικήματα. Ένας χώρος που λειτουργεί ως γραφείο βρίσκεται πάνω από το γκαράζ και έχει θέα στη θάλασσα.

Στο εσωτερικό του σπιτιού συναντά κανείς την τραπεζαρία και το καθιστικό, ενώ μεγάλα παράθυρα περιβάλλουν τους χώρους και επιτρέπουν στο φυσικό φως να διαχέεται στο χώρο. Ένα ξύλινο “κατάστρωμα” βρίσκεται έξω από το χώρο της τραπεζαρίας και φιλοξενεί μια εξωτερική τραπεζαρία με μοναδικού design λευκά φωτιστικά. Αντίστοιχα, ο χώρος του σαλονιού προσφέρεται για απόλυτη χαλάρωση με μοναδική θέα και ένα τζάκι που κρατάει συντροφιά τις κρύες νύχτες. Μια ξύλινη σκάλα οδηγεί σε ένα δωμάτιο ιδανικό για συγκεντρώσεις με φεγγίτες και ένα καθιστικό με μαξιλάρια.

Στον κύριο όροφο της κατοικίας βρίσκεται και η κουζίνα, που και αυτή “κινείται” στους ίδιους ρυθμούς με μοντέρνα ματ ντουλάπια και έναν άνετο χώρο καθιστικού. Τα υπνοδωμάτια διατηρούν τα στοιχεία που συναντώνται και στο υπόλοιπο σπίτι. Τοίχοι από τσιμέντο και γκρι αποχρώσεις συνθέτουν το σκηνικό, ενώ η επιλογή υλικών και υφασμάτων στην ίδια παλέτα αλλά και σε πιο έντονα χρώματα δημιουργεί μια αίσθηση αντίθεσης. Αποχρώσεις του μπλε και ένα φουτουριστικό μοτίβο έχουν χρησιμοποιηθεί στα πλακάκια του μπάνιου, το οποίο διαθέτει μια μεγάλη συρόμενη πόρτα που οδηγεί στον κήπο.

  

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR