Quantcast

Εντυπωσιακή αργεντίνικη κατοικία κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από σκυρόδεμα

Ο αρχιτέκτονας Luciano Kruk ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα σπίτι κατασκευασμένο από τσιμέντο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Το S+J House βρίσκεται μέσα σε μια δασώδη περιοχή και ενοικιάστηκε από δύο οικογένειες ως εξοχικό. Στο εσωτερικό του, υπάρχουν δύο επίπεδα που διαχωρίζουν τις περιοχές κοινωνικοποίησης από τις περιοχές ύπνου. Όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για μια κατασκευή σχεδόν εξ ολοκλήρου από τσιμέντο, δημιουργώντας ανάγλυφες γραμμές που θυμίζουν την υφή του ξύλου.

Μια σειρά από τσιμεντένιες σκάλες οδηγούν στο πρώτο επίπεδο του σπιτιού αλλά και στο δεύτερο, εκεί που βρίσκονται τα υπνοδωμάτια. Μια ανοιχτή περιοχή μεταξύ των τμημάτων του σπιτιού επιτρέπει στα δέντρα να μεγαλώνουν από το κέντρο του σπιτιού μέσα από γυάλινα παράθυρα.

Σχετικά με το καθιστικό, διατηρεί το συνολικό μινιμαλιστικό σχεδιασμό του οικήματος. Διαθέτει παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή και έναν μαύρο καναπέ δίπλα από το ίδιου χρώματος τζάκι. Τα παράθυρα τύπου Clerestory επιτρέπουν στο φως να διαχέεται από τους τοίχους και την οροφή από τσιμέντο, καθιστώντας το δωμάτιο πιο λαμπερό. Μαύρα ματ ντουλάπια τοποθετούνται στο σπίτι, έτσι ώστε να ταιριάζουν με τα αντίστοιχα μαύρα κουφώματα. Στην τραπεζαρία, τρία μαύρα-ασημένια μινιμαλιστικά φωτιστικά κυριαρχούν στο τραπέζι.

Ακριβώς έξω από το καθιστικό και την τραπεζαρία υπάρχει ένα μικρό μπαλκόνι, που προσφέρει επιπλέον χώρο για κοινωνικοποίηση σε εξωτερικούς χώρους. Οι σκάλες κάτω από το μπαλκόνι οδηγούν στο πλάι του σπιτιού, απ’ όπου μπορείτε να δείτε την τραπεζαρία. Τέλος, στον επάνω όροφο, βρίσκεται μια minimal διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα. Διαθέτει μερική επένδυση τοίχου από ξύλο και μια εντυπωσιακή θέα μέσα από μεγάλα παράθυρα.

τσιμέντο

Φωτογραφίες: Daniela Mac Adden

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR