Quantcast
green project

Το νέο green project του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma

Μια κεντρική αυλή και κτίρια σε στιλ παγόδα με πράσινες στέγες, αποτελούν το νέο green project του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, στο Portland του Oregon. Ο ιαπωνικός κήπος – ο οποίος άνοιξε για πρώτη φορά το 1967 – περιλαμβάνει 9 στρέμματα σε ένα λόφο κοντά στο κέντρο της πόλης και σχεδιάστηκε από τον Takuma Tono, καθηγητή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Το νέο project άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό στις 2 Απριλίου, ενώ η επέκτασή του αφορά και τη χρήση ενός χώρου μέσα στον κήπο, για την κατασκευή ενός πολιτιστικού χωριού. Θα περιλαμβάνει τρία κτίρια, τα οποία όμως θα βρίσκονται γύρω από την κεντρική αυλή.

Τα σχέδια του κήπου εμπνεύστηκαν από τις ιαπωνικές πύλες που βρίσκονται μπροστά σε πόλεις και περιβάλλουν ιερά προσκυνήματα και ναούς. Το έργο αφορά επίσης τη μετακίνηση από την κεντρική είσοδο στη βάση του λόφου, όπου ένας νέος κήπος με νερό με κλιμακωτές λίμνες έχει στόχο την ομαλή μετάβαση από την πόλη στην ηρεμία. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια ανάθεση της Αμερικής στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Kuma, ύστερα από παγκόσμιο διαγωνισμό.

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR