Quantcast
firehouse

Firehouse στη Νέα Υόρκη μετατρέπεται σε πολυχώρο για start-up εταιρείες

Ο Rafael de Cárdenas, αρχιτέκτονας από τη Νέα Υόρκη, κέρδισε το Architizer A + Award για την ανακαίνιση ενός firehouse του 19ου αιώνα, το οποίο και μετέτρεψε σε χώρο γραφείων για εταιρεία νέων τεχνολογιών. Η αρχιτεκτονική του, κατά βάση, αντικατέστησε τους πέντε ορόφους του κτιρίου με γραφεία σπιτιού σε διάφορα μεγέθη, με δυνατότητα να φιλοξενήσουν μικρές εταιρείες start-ups, ενώ διαθέτει ακόμη και ιδιωτικούς χώρους τεσσάρων ατόμων και ανοικτά γραφεία.

Εκτός από καθορισμένους χώρους εργασίας, το γραφείο περιλαμβάνει επίσης καθιστικό, μια βεράντα στον τελευταίο όροφο και μια πίσω αυλή. Οι χώροι αυτοί μπορεί να φιλοξενήσουν meetings και ομαδικές παρουσιάσεις, προσφέροντας ευκαιρίες στους ενοίκους να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Το κτίριο έχει μία κεντρική, γυάλινη πόρτα, η οποία διαθέτει διάφανα πάνελ με περιγράμματα σε μοτίβο Chevron. Ο διάδρομος έχει επένδυση από μικρά τζάμια, που είναι ελάχιστα επιπλωμένα. Στα μεγαλύτερα δωμάτια υπάρχουν γυαλιστερές επιφάνειες και άφθονα ξύλινα κιβώτια, ενώ υπάρχουν και ράφια. Επίσης, υπάρχουν φωτιστικά σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ κατά μήκος της οροφής, ενώ τα γραφεία φωτίζονται περαιτέρω με λαμπτήρες από χαλκό.

Στον εξωτερικό χώρο, η πρόσοψη είναι βαμμένη σε χρώμα σκούρο γκρι σε αντίθεση με τα γειτονικά οικήματα. Το Black Ocean Firehouse ολοκληρώθηκε το 2013 και κέρδισε το 2016 A + Awards στην κατηγορία του Office Interiors. Οργανωμένα από το Architizer, τα βραβεία προωθούν και  γιορτάζουν τα καλύτερα έργα και προϊόντα της χρονιάς. Η βασική αποστολή τους είναι να ωριμάσουν την εκτίμηση στην αξιόλογη αρχιτεκτονική στον κόσμο και να υπερασπίζονται τις δυνατότητές της για ένα θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή.

     κατοικία

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR