Quantcast
εστιατόριο

Ιαπωνικός μοντερνισμός και νορβηγική παράδοση σε εστιατόριο στο Σαν Ντιέγκο

Γεωμετρικές κόγχες, χωρίσματα από σχοινί και μια δραματική αψιδωτή οροφή συνθέτουν το σχεδιασμό αυτού του νέου εστιατορίου στην Καλιφόρνια από τους Archisects. Το σύγχρονο εστιατόριο βρίσκεται στην περιοχή του Πανεπιστημίου Heights στο Σαν Ντιέγκο, μια παραθαλάσσια πόλη στη Νότια Καλιφόρνια. Παλαιότερα στο 279 τετραγωνικών μέτρων κτίσμα στεγαζόταν ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Οι Archisects  θέλησαν να επιτύχουν «μακροζωία και ζεστασιά» μέσω της χρήσης του ξύλου και των γεωμετρικων σχήματων. Επηρεασμένοι από τον Ιαπωνικό μοντερνισμό και τη νορβηγική παραδόση στο σχεδιασμό, οι αρχιτέκτονες δημιουργήσαν ένα ξεχωριστό χώρο που ξεχωρίζει στην πόλη, η οποία είναι γνωστή για τις παραλίες και ζεστό της κλίμα. Βαμμένη γαλάζια και διακοσμημένη από φωτιστικά ναυτικού στυλ, η πρόσοψη κάνει αναφορά σε βιτρίνες βικτωριανής εποχής.

Στο σαλόνι οι τοίχοι και η οροφή είναι επενδυμένοι από ξύλο κέδρου. Στο ένα άκρο του δωματίου είναι ένα μπαρ με επένδυση από λευκά πλακάκια, ενώ μια πόρτα οδηγεί στην τραπεζαρία, η οποία έχει μια θολωτή οροφή. Κατά μήκος του δωματίου, οι σχεδιαστές τοποθέτησαν πολύχρωμα, τριγωνικά πάνελ στον έναν τοίχο και γεωμετρικά ανάγλυφα στον άλλο.

 

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR