Quantcast
καταφύγιο

Σπάνιο καταφύγιο σε μια απότομη πλαγιά

Γράφει η Φωτεινή Αθηνέλη

Ο αρχιτέκτονας Andreas Martin-Löf σχεδίασε ένα καταφύγιο σ’ ένα ακίνητο, το οποίο κληρονόμησε από την οικογένειά του στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Το καταφύγιο που βρίσκεται σε μια απότομη πλαγιά στο Aspvik, στη Σουηδία, έχει θέα το αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης. Η περιορισμένη πρόσβαση στην περιοχή ήταν ένας σημαντικός περιορισμός και η κατασκευή ενός απότομου, χωματόδρομου που πλησιάζει το σπίτι ήταν αναγκαία. Ωστόσο, η δύσκολη πρόσβαση σήμαινε ότι κάθε υλικό έπρεπε να είναι αρκετά μικρό για να μεταφερθεί με τα χέρια.

Το σπίτι έχει χαρακτηριστικά, όπως χειροποίητα παράθυρα, πόρτες και επενδύσεις από κόντρα πλακέ, τα οποία ήταν όλα παρασκευασμένα σε κοντινά εργαστήρια και συναρμολογούνταν επί τόπου. Το κύριο καθιστικό βρίσκεται ακριβώς έξω από την πισίνα, με την κουζίνα, την τραπεζαρία και το σαλόνι να μοιράζονται τον ίδιο χώρο. Σκάλες με κρυφό φωτισμό οδηγούν στο χαμηλότερο επίπεδο το οποίο έχει υπνοδωμάτιο, μπάνιο και σάουνα. Το υπνοδωμάτιο, όπως και οι περισσότεροι από τους άλλους χώρους, παίρνει άφθονο φυσικό φως από τα μεγάλα παράθυρα.

contemporary-architecture_180516_02 contemporary-architecture_180516_04 contemporary-architecture_180516_05 contemporary-architecture_180516_06 contemporary-architecture_180516_06b contemporary-architecture_180516_07 contemporary-architecture_180516_08 contemporary-architecture_180516_09 contemporary-architecture_180516_10 contemporary-architecture_180516_11 contemporary-architecture_180516_12

More Stories
Cartier Vintage Desk Clock
To vintage επιτραπέζιο ρολόι του οίκου Cartier