Quantcast
Wella x Baptista Danae Pappa (9)

Δανάη Παππά: Έντονα πάθη, δημιουργικότητα και η μοναδική εμπειρία με την Ultimate Repair σειρά της Wella Professionals

Ισορροπεί με χάρη ανάμεσα στην παιδικότητα και τη σαγήνη της γυναίκας που ζει με ένταση και πάθος, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη, μιας και η Δανάη Παππά, ως χορεύτρια ξέρει πολύ καλά να ορίζει τις κινήσεις της και ως ηθοποιός μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε πιθανή κατάσταση. 

Ζει τη ζωή της στο «κόκκινο», δεν βολεύεται, αλλά ένα πράγμα δεν αφήνει στην τύχη: την περιποίηση του trademark της, των στιλπνών μακριών καστανών μαλλιών της, την οποία εμπιστεύεται στη νέα σειρά της Wella Professionals Ultimate Repair και, πιο συγκεκριμένα, στο hero product Miracle Hair Rescue, το ανάλαφρο σπρέι εντατικής επανόρθωσης, που ενδυναμώνει και λειαίνει τα μαλλιά εσωτερικά και εξωτερικά σε 90 δευτερόλεπτα και αλλάζει το παιχνίδι στο haircare.

Wella Professionals Ultimate Repair x Baptista | Danae Pappa Danae Pappa

Είμαστε τυχεροί αν κάνουμε το πάθος μας επάγγελμα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που το πάθος τους έχει να κάνει με τις τέχνες, έρχονται αντιμέτωποι με κριτική και αμφισβήτηση. Σου συνέβη κάτι τέτοιο, όταν εξέφρασες ότι θέλεις να ασχοληθείς με τον χορό και την υποκριτική; Και αν ναι, πόσο ρόλο παίζει το να είσαι πραγματικά παθιασμένος με όσα ονειρεύεσαι;

Το πάθος για τη δουλειά μας, όποια και αν είναι αυτή, είναι η κινητήριος δύναμη για όλα. Αν δεν είσαι παθιασμένος με ό,τι επιλέγεις να κάνεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα είσαι ευτυχισμένος στην πορεία της ζωής σου, καθώς πολύ εύκολα θα βαλτώσεις, και δεν θα έχει και διάρκεια. Στην αρχή, με επηρέαζε αρκετά το «Τι θα πει ο κόσμος;», όμως, με τον καιρό, κατάλαβα πως δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους· ο καθένας από εμάς είναι φτιαγμένος από διαφορετικό υλικό. Αυτό με απελευθέρωσε! Η κριτική των άλλων πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Ο σκοπός είναι πόσο ανθεκτικοί είμαστε εμείς ή πόσο γινόμαστε με τα χρόνια, προκειμένου να μην μας επηρεάζει και να μην  ανακόπτει τα όνειρά μας.

Wella Professionals Ultimate Repair x Baptista | Danae Pappa

Ποιες στιγμές νιώθεις περισσότερο δημιουργική από ποτέ;

Θα έλεγα σίγουρα πως στη δουλειά εξωτερικεύεται περισσότερο η δημιουργικότητά μου. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των προβών τόσο στα γυρίσματα του «Σασμού» όσο και στο θέατρο με την παράσταση «Για μια ζωή». Νιώθω πως στις πρόβες, που ψάχνεις το νόημα της κάθε σκηνής και το συζητάς με τον σκηνοθέτη και τους συναδέλφους σου, εκεί είναι που το μυαλό μου «τρέχει». Προσπαθώ να βρω τη λεπτομέρεια που μπορεί να με βοηθήσει να κατανοήσω τον στόχο μου και να ανακαλύψω τον ρόλο και πώς αυτός εξελίσσεται σκηνή με τη σκηνή.

Επιδιώκεις την ένταση – με την έννοια του ρίσκου, της τόλμης, της μη στασιμότητας – στη ζωή σου;

Η ένταση είναι πάντα εκεί! Τίποτα στη ζωή μου μέχρι σήμερα, δεν το κατάφερα καθισμένη στον αναπαυτικό καναπέ μου. «Βούτηξα» με τα μούτρα στην πρόκληση της υποκριτικής, με τη συμμετοχή μου στην πρώτη μου τηλεοπτική δουλειά και συνεχίζω με τόλμη και ένταση φέτος, με την πρώτη μου θεατρική δουλειά. Ειδικά τώρα στο θέατρο που είναι ένας ζωντανός οργανισμός, κάθε μέρα το βλέπεις να ξαναγεννιέται μπροστά σου από την αρχή. Ό,τι και αν συμβεί μπροστά ή πίσω από τη σκηνή, πρέπει να είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις.

Danae Pappa

Ποια είναι η πιο έντονη στιγμή που έζησες τελευταία; 

Ξεχωρίζω ως την πιο έντονη στιγμή που έζησα το φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας πριν από μερικούς μήνες. Ένιωσα τον παλμό και την αγωνία των δημιουργών για το πώς θα υποδεχθεί το κοινό του φεστιβάλ τις ταινίες τους. Ήταν μια έντονη και πρωτόγνωρη εμπειρία, που σίγουρα με στιγμάτισε και με ώθησε με ακόμη πιο έντονο τρόπο να σκέφτομαι δημιουργικά για το  επάγγελμά μου.

Πολλές διάσημες γυναίκες, τελευταία, μιλούν όλο και περισσότερο για τις διακρίσεις σε βάρος τους, καθώς μεγαλώνουν. Παρόλα αυτά, αρχίζουμε να βλέπουμε γυναίκες μεγάλης ηλικίας σε εξώφυλλα διεθνών τίτλων και καμπάνιες μόδας να φωτογραφίζονται ακομπλεξάριστες, με τα σημάδια του χρόνου να τις καθιστούν πιο γοητευτικές από ποτέ. Κάνοντας μια δουλειά σε έναν χώρο όπου η εξωτερική εμφάνιση παίζει αδιαμφισβήτητα σημαντικό ρόλο, εσύ πώς αντιλαμβάνεσαι την ομορφιά και τα στεγανά γύρω από αυτή;

Ο Κομφούκιος έλεγε: «Όλα έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι». Αυτή η φράση με καλύπτει απόλυτα! Η ομορφιά υπάρχει παντού έξω, αλλά και στον εσωτερικό μας κόσμο και δεν χρειάζεται φίλτρα και στεγανά. Σίγουρα, ένα ωραίο πρόσωπο, ένα ζεστό χαμόγελο είναι πιο ελκυστικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όταν αυτό το πρόσωπο θα αποκτήσει ρυτίδες, θα πάψει να είναι όμορφο και το χαμόγελο θα σταματήσει να είναι γλυκό. Οι δεκαετίες έχουν περάσει, οι γυναίκες έχουμε κατακτήσει τόσους μεγάλους στόχους, ας μην μένουμε εκεί. Θα ήθελα να γυρίσουμε την πλάτη σε όλα αυτά και να μην μας απασχολούν περισσότερο απ’ όσο πρέπει να μας απασχολούν. 

Wella Professionals Ultimate Repair x Baptista | Danae Pappa Wella Professionals Ultimate Repair x Baptista | Danae Pappa

Σήμα κατατεθέν στην εμφάνισή σου μπορούμε να πούμε ότι είναι τα μαλλιά σου, τα οποία είναι τελείως φυσικά. Αφιερώνεις χρόνο στην περιποίησή των μαλλιών σου; Υπάρχουν αγαπημένα προϊόντα που χρησιμοποιείς και τα οποία ανταποκρίνονται στις «δυσκολίες» που αντιμετωπίζουν τα μαλλιά σου λόγω γυρισμάτων;

Η φιλοσοφία μου…“Less is more”. Περιποιούμαι τα μαλλιά μου τόσο, ώστε να μην τα βαραίνω και να μην χάνουν τη φυσική τους κίνηση. Τα προϊόντα που επιλέγω είναι πάντα κατάλληλα για την ποιότητα των μαλλιών μου και άριστης ποιότητας. Η φύση της δουλειάς μου ταλαιπωρεί τα μαλλιά μου με διαφορετικό, καθημερινό styling. Η νέα σειρά της Wella Professionals Ultimate Repair είναι η δική μου απάντηση για λεία, λαμπερά και υγιή μαλλιά. Τέσσερα απλά βήματα και τα μαλλιά μου μπορούν να μεταμορφωθούν. My secret tip: Το προϊόν που έχει την πρώτη θέση στη ρουτίνα μου, το νέο Miracle Hair Rescue leave in που σε 90 δευτερόλεπτα ενδυναμώνει, λειαίνει και αναδομεί τα μαλλιά μου.

Wella Professionals Ultimate Repair x Baptista | Danae Pappa Danae Pappa

Θα απέρριπτες κάποιον ρόλο εάν σου ζητούσαν να κάνεις κάποια ριζική αλλαγή στα μαλλιά σου;

Πάντα έχω στο μυαλό μου ότι μπορεί να προκύψει κάποιος ρόλος που θα χρειαστεί να κάνω αλλαγή στα μαλλιά μου και είμαι προετοιμασμένη. Όταν καλείσαι να υπηρετήσεις έναν ρόλο προσπαθείς να ταιριάξεις τα δικά σου χαρακτηριστικά στον ρόλο αυτό. Όταν αυτό δεν μπορεί να συμβεί, προφανώς και θα είμαι στη διάθεση του σκηνοθέτη, προκειμένου να δώσω τα καινούργια χαρακτηριστικά που θα ζητηθούν.

Wella Professionals Ultimate Repair x Baptista | Danae Pappa

Τo editorial της Δανάης Παππά σε συνεργασία με τη Wella Professionals, είναι μέρος του Baptista 9th Issue | The Red Edition. Διαθέσιμο για παραγγελία online εδώ

Photographer Νίκος Παπαδόπουλος
IG @wellahair.gr

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR