Quantcast
The Macallan

The Macallan Harmony Collection: Ωδή στη φύση της Σκωτίας, στην αειθαλή εξέλιξη & στη δημιουργική νοοτροπία

Οι αδερφές Stella & Mary McCartney παρουσιάζουν τη νέα σειρά The Macallan Harmony Collection Amber Meadow.


Μεγαλώνοντας, οι αναμνήσεις μας γίνονται από τα πολυτιμότερα κτήματά μας. Μεταμορφώνονται σε κειμήλια που κρατάμε με λίγη περισσότερη τρυφερότητα κοντά στο μέρος της καρδιάς. Όπως ακριβώς η Stella και Mary McCartney κρατούν τις παιδικές τους αναμνήσεις από την ύπαιθρο της Σκωτίας. Αναμνήσεις του μεγαλείου της Φύσης, της ομορφιάς της απλότητας, αναμνήσεις ελευθερίας. Αυτή την αγάπη για την Σκωτία που έχει εγγραφεί στο DNA τους εμφύσησαν οι αδερφές McCartney στη δημιουργία της νέας σειράς The Macallan Harmony Collection – Amber Meadow.

The MacallanKonstantinos Danos Macallan

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 10am Lofts, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λανσαρίσματος της τρίτης εμφιάλωσης της σειράς The Macallan Harmony Collection, όπου οι προσκεκλημένοι, λάτρεις του whisky και διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της μόδας, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι του Τύπου κλήθηκαν να ανασύρουν τις δικές τους πολύτιμες αναμνήσεις, αλλά και να δημιουργήσουν καινούριες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και η brand ambassador του The Macallan, Άννα Μεταξά. Αναμνήσεις στο χρώμα του κεχριμπαριού που ενίσχυσε τη γιορτινή διάθεση των ημερών και με έντονο άρωμα εσπεριδοειδών.

Macallan Konstantinos Danos Macallan

Οι καλεσμένοι ταξίδεψαν από την καρδιά της Αθήνας στα οροπέδια της βορειοανατολικής Σκωτίας, μέσα από το φωτογραφικό φακό της Mary McCartney, τη μοναδική εμπειρία στο Macallan Estate και το tailor-made μπαρ σε πράσινες αποχρώσεις, εμπνευσμένο από τη φύση και τα λιβάδια της Σκωτίας.

MacallanKonstantinos Danos Macallan

Η νέα, περιορισμένης κυκλοφορίας ετήσια εμφιάλωση Macallan Harmony III Amber Meadow καθρεφτίζει την αειθαλή εξέλιξη, καινοτομία και δημιουργική νοοτροπία του brand και την εντυπωσιακή φύση της Σκωτίας, που συνδέει όλες τις γενιές που έχουν περάσει από αυτήν. Για να γίνει ακόμα πιο έντονη αυτή η βαθιά σύνδεση με τη Φύση και το γήινο στοιχείο, οι ετικέτες και οι συσκευασίες της εμφιάλωσης, έχουν κατασκευαστεί αξιοποιώντας επαναχρησιμοποιούμενα χόρτα από λιβάδια, αγκαλιάζοντας την ανακύκλωση φυσικών υλικών για να δημιουργήσουν μία συνέχεια από τους πόρους στο τέλος της ζωής τους. Η συσκευασία κάθε προϊόντος απεικονίζει το εμβληματικό αποστακτήριο του The Macallan Estate φωτογραφημένο από την Mary McCartney.  

Macallan Macallan

Αυτή τη χαρακτηριστική έκφραση, από ζεστό λιβάδι και ώριμο κριθάρι, με πλούσιο φινίρισμα από άρωμα εσπεριδοειδών κι έναν συνδυασμό βαρελιών βελανιδιάς που ορίζει το νέο single malt από την The Macallan Harmony Collection, Amber Meadow, είναι που κάνει την πόση του μια ξεχωριστή εμπειρία που βιώνεται από τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Μια γουλιά και μία προσωπική ανάμνηση που μόνο εκείνος που τη γεύεται μπορεί ακριβώς να ανακαλέσει.

Macallan

Όπως ανέφερε και ο Steven Bremner, Whisky Maker του the Macallan: “Υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψει κανείς με το νέο single malt από την The Macallan Harmony Collection Amber Meadow. Είναι ένα single malt με έντονες νότες από τα θερμά λιβάδια και από τα ώριμα χωράφια κριθαριού, με ένα έντονο τελείωμα από άρωμα εσπεριδοειδών. Το 100% φυσικό χρώμα που θυμίζει καλοκαιρινό δειλινό, προκύπτει από το συνδυασμό που βρίσκουμε στα παραδοσιακά sherry και bourbon βαρέλια, αντανακλώντας τον πλούτο της γεύσης που περιμένει να γευτεί κάποιος. Πλούσια και νόστιμα στοιχεία από εσπεριδοειδή και αγιόκλημα συμπληρώνονται από νότες βανίλιας, καρύδας και ώριμου κριθαριού. Στη γεύση, οι νότες βελανιδιάς, λεμονιού, πεπονιού είναι κυρίαρχες, συνοδευόμενες από γεύσεις κλασικού scone και αμυγδάλου με πράσινο τσάι, με ένα πλούσιο και γλυκό τελείωμα.”

Konstantinos Danos Macallan

Tο The Macallan, παγκοσμίως γνωστό για την ασύγκριτη δεξιοτεχνία, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία του -καθώς κάθε φιάλη single malt whisky αναδεικνύει την μοναδική παράδοση και μαεστρία του brands γύρω από την παλαίωση- έφερε την άγρια και ταυτόχρονα γοητευτική σκωτσέζικη Φύση στον ουρανίσκο όσων δοκίμασαν το Amber Meadow, που θα γίνει η απαραίτητη προσθήκη κάθε ενημερωμένης σπιτικής κάβας των απανταχού whisky lovers.

Το The Macallan Harmony Collection Amber Meadow είναι ήδη διαθέσιμο από το Δεκέμβριο του 2023 στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, στην ίδια σειρά θα κυκλοφορήσει το The Harmony Collection – Green Meadow, αποκλειστικά για το Global Travel Retail από τον Φεβρουάριο 2024.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR