Quantcast
9f8c9e09 a6e4 47ac b1e2 1f6efbe30410 (1)

O Ιρλανδός σχεδιαστής Sean McGirr και η ανάληψη καθηκόντων στον οίκο Alexander McQueen

Λίγες μέρες αφότου η -επί 26 χρόνια εργαζόμενη στον οίκο- Sarah Burton παρουσίασε την τελευταία της συλλογή (SS24- Παρίσι) για τον οίκο Alexander McQueen όπου καταχειροκροτήθηκε, έγινε γνωστό ότι διάδοχός της θα είναι ο Sean McGirr.

Με προηγούμενη θητεία στον JW Anderson, όπου ήταν επικεφαλής του ανδρικού ready-to-wear τμήματος, τόσο ο ίδιος ο McGirr όσο και ο όμιλος Kering, φιλοδοξούν σε ένα δημιουργικό boost για τον οίκο, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του.

Γεννημένος στο Δουβλίνο 35 χρόνια πριν, είναι απόφοιτος του Central Saint Martins στο Λονδίνο, ενώ έχει διαγράψει σημαντική πορεία στον χώρο της μόδας διαθέτοντας την απαιτούμενη εμπειρία για την απαιτητική θέση στην οποία διορίστηκε. Παρά την μικρή του ηλικία, κατόρθωσε να ξεχωρίσει χάρη στη μοναδική σχεδιαστική του ταυτότητα.

Πριν τη θέση του ως επικεφαλής του ανδρικού ready-to-wear τμήματος στον JW Anderson, υπήρξε σχεδιαστής των γυναικείων συλλογών του Dries Van Noten. Έχει εργαστεί για την Uniqlo και για τον οίκο Burberry, αποκτώντας την απαιτούμενη εμπειρία ώστε να μπει στο τιμόνι του McQueen.

Θαυμάζει τον Salvator Dali  και αντλεί έμπνευση από τη δουλειά του, από τα δείγματα σουρεαλισμού και φαντασίας που χαρακτηρίζουν τα έργα του.

Έχει δηλώσει πως λατρεύει τις απλές και minimal γραμμές, τα ουδέτερα χρώματά και τις loose σιλουέτες.

Sean McGirr | Alexander McQueen

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Seán McGirr ως δημιουργικό διευθυντή. Με την εμπειρία, την προσωπικότητά του και τη δημιουργική του ενέργεια, θα φέρει μια ισχυρή δημιουργική διάθεση στον οίκο Alexander McQueen, χτίζοντας παράλληλα στη μοναδική του κληρονομιά”. ~ Διευθύνων Σύμβουλος Alexander McQueen, Gianfilippo Testa

“Ο Alexander McQueen είναι ένας οίκος τον οποίο αγαπάμε. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Sean McGirr θα μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι του με μια νέα δημιουργική ώθηση”. ~ Francois-Henri Pinault, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Kering

Η κίνηση της αντικατάστασης της Burton έρχεται σε μια στιγμή που ο όμιλος Kering έχει ξεκινήσει μια σειρά από αλλαγές μεταξύ των ηγεσιών και των δημιουργικών ομάδων, ως μέρος των ολοκληρωμένων προσπαθειών αναδιάρθρωσης του ομίλου. Όλοι οι CEOs του ομίλου πρέπει να αναφέρονται στη Francesca Bellettini, η οποία έχει επιφορτιστεί με την καθοδήγηση των οίκων στην επόμενη φάση ανάπτυξής τους.

Source | Fashion United

More Stories
PUMA Flagship Store
PUMA Flagship Store: Το Grand Opening του νέου καταστήματος
DIDÉE.GR