Quantcast
Interior Design Holzrausch Studio Munich 440 HR 220917 2080 TS Jaist 1

To νέο studio-πολυχώρος της γερμανικής σχεδιαστικής εταιρείας Holzrausch

Η Holzrausch είναι μια γερμανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1998 από τους Sven Petzold και Tobias Petri, η οποία ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση στον σχεδιασμό. Οι ιδρυτές της αναλαμβάνουν τον σχεδιασμό και το design τόσο δημόσιων όσο και ιδιωτικών χώρων. 

Το νέο τους στούντιο Holzrausch στο Μόναχο, που λειτουργεί παράλληλα με ένα εργαστήριο στο κοντινό Forstern, είναι στούντιο, γραφείο, εκθεσιακός χώρος και γκαλερί.

Αν και ανοιχτό και ευρύχωρο (10.000 τετραγωνικά πόδια), το κτίριο έχει ξεχωριστές ζώνες: χώρους γραφείων, καφέ, αίθουσα συνεδριάσεων και έναν ευέλικτο κεντρικό πολυχώρο ο οποίος αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος που φιλοξενεί μια σειρά επίπλων και φωτιστικών που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με σχεδιαστές.

Η ατμόσφαιρα που στόχευε να δημιουργήσει η ομάδα ήταν απλή, φυσική, ζεστή και ήρεμη. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποίησαν άφθονο τσιμέντο, πέτρα, ξύλο και ανοξείδωτο χάλυβα. Για να μειώσουν τον θόρυβο στον χώρο, χρησιμοποίησαν ακουστική επένδυση οροφής.

Interior Design Holzrausch Studio Munich

Τα γλυπτά-φωτιστικά παρέχουν τόσο ατμοσφαιρικό όσο και στοχευμένο φωτισμό και μαζί με ένα τεράστιο τραπέζι από ξύλο βελανιδιάς, κοσμούν την αίθουσα συνεδριάσεων.

Interior Design Holzrausch Studio Munich

Ο κεντρικός χώρος του studio διαθέτει αντικείμενα παραγωγής της Holzrausch όπως μια σειρά από συνεργασίες με καλλιτέχνες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και τεχνίτες.

Interior Design Studio Munich

Ένα γραφείο από ανοξείδωτο χάλυβα ταιριάζει με το διαχωριστικό που χωρίζει τη ρεσεψιόν από τα γραφεία.

Interior Design Studio Munich

Στα δρύινα ράφια του διαδρόμου έχουν τοποθετηθεί δείγματα υλικών.

Interior Design Holzrausch Studio Munich

Φυτά που αναπτύσσονται σε ζαρντινιέρες από ξύλο τικ κρέμονται από την τσιμεντένια οροφή, ενώ τον χώρο κοσμεί μια φωτογραφία του φωτογράφου μόδας Dylan Don.

Interior Design Holzrausch Studio Munich

Χειροποίητα σκαμπό από μαύρο ατσάλι και δέρμα από τον Klaus Lichtenegger για την Holzrausch Editions συνδυάζονται άψογα με τον πάγκο από φυσική πέτρα στο καφέ του studio.

Interior Design Studio Munich

Ένας καναπές, επίσης από τον Klaus Lichtenegger για την Holzrausch Editions, έρχεται σε υλική αντίθεση με το δάπεδο ασβεστολιθικών πλακών.

Interior Design Holzrausch Studio Munich

Το Phos 4, ένα αντικείμενο από το στούντιο OHA με έδρα το Μόναχο, διαθέτει λαμπερή επιφάνεια φωσφόρου που φωτίζει την κορυφή της σκάλας και δύο γλυπτά κατασκευασμένα από υπολείμματα λατομείου ασβεστόλιθου συνθέτουν το διάκοσμο του επάνω επιπέδου.

 

Source | Interior Design

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR