Quantcast
original 1

Jeremy Scott: H αποχώρηση από τον Moschino και η προσμονή για την επόμενη μέρα

Σε μια κίνηση που κάθε άλλο παρά αναμενόμενη ήταν, ο Αμερικανός σχεδιαστής Jeremy Scott ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον Ιταλικό οίκο κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο “με ενθουσιασμό και προσμονή” για το τι έρχεται στη συνέχεια.

Μετά από δέκα χρόνια στον οίκο Moschino, πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Jeremy Scott. Ο ίδιος σε ένα πόστ του στο Instagram, έγραψε: “Είμαι ευγνώμων για όλη την αγάπη και την υποστήριξη που έλαβα την τελευταία δεκαετία. Καθώς κλείνω αυτό το κεφάλαιο, είμαι γεμάτος ενθουσιασμό και ανυπομονώ να μοιραστώ όλα όσα επιφυλάσσω για εσάς στη συνέχεια.”

Γεννημένος το 1975 και μεγαλωμένος στα περίχωρα του Kansas City, με σπουδές σχεδίου μόδας στο Pratt της Νέας Υόρκης, ο Scott “προσγειώθηκε” στο Παρίσι σε ηλικία 22 ετών με άδειο πορτοφόλι και χωρίς να γνωρίζει καθόλου γαλλικά.  Το 1997 δημιούργησε τη δική του επωνυμία, κερδίζοντας το ενδιαφέρον με την πρώτη του κιόλας συλλογή η οποία σχεδιάστηκε από ιατρικές προμήθειες, όπως χάρτινες ρόμπες νοσοκομείων . Μετά τις πρώτες του συλλογές με έδρα το Παρίσι, ο σχεδιαστής κέρδισε κοινό σε όλο τον κόσμο –ιδιαίτερα στην Ασία– ενώ διασημότητες όπως η Björk, η Madonna και η Chloë Sevigny έδειξαν από νωρίς την προτίμησή τους.

Στα 28 του, μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου δημιούργησε μια στενή επαγγελματική σχέση με τη βιομηχανία του θεάματος και την ποπ κουλτούρα, σχεδιάζοντας την εμβληματική στολή αεροσυνοδού για το μουσικό βίντεο Toxic της Britney Spears το 2004.

Ως δημιουργικός διευθυντής του οίκου Moschino ξεκίνησε το 2013, διανύοντας μια επαναστατική πορεία που μεταμόρφωσε τον Ιταλικό οίκο – με επιρροές από τη μεταμοντέρνα ποπ και τις περιβόητες New Look σιλουέτες.

Τα highlights των συλλογών του, περιελάμβαναν φορέματα διακοσμημένα με μαχαιροπίρουνα, στολές για τα McDonald’s, φουσκωτά για πισίνα και φορέματα σε στυλ Marie Antoinette. Με μια ασίγαστη επιθυμία να πραγματώσει το εξωφρενικό του όραμα και με σύμμαχο το αφοπλιστικό χιούμορ του, ο Scott συνδύασε άψογα την υψηλή μόδα με την ποπ κουλτούρα.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιος θα διαδεχθεί τον Jeremy Scott στον Moschino, ούτε έχουν κυκλοφορήσει λεπτομέρειες για το γιατί αποχώρησε από την εταιρεία. “Είμαι τυχερός που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τη δημιουργική δύναμη που λέγεται Jeremy Scott”, δήλωσε ο Massimo Ferretti, executive chairman της θυγατρικής εταιρείας της Moschino, Aeffe, ενώ συμπλήρωσε : “Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τα δέκα χρόνια αφοσίωσης στον οίκο που δημιούργησε ο Franco Moschino καθώς και για την εισαγωγή ενός ξεχωριστού οράματος που θα είναι για πάντα μέρος της ιστορίας του Moschinο”.

jeremy scott lgfk

O Αμερικανός σχεδιαστής δεν έχει κάνει γνωστή την επόμενη επαγγελματική του κίνηση, αλλά προς το παρόν συνεργάζεται με τη Hyundai, για τη δημιουργία κομματιών υψηλής ραπτικής από ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Source | Another Mag

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR