Quantcast
Bariero didee8

Bariéro Athens: Ο Κωνσταντίνος Δανός & ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης δημιουργούν έναν «ιερό» χώρο

Από την Χριστίνα Κυπαρισσά
Φωτογραφίζει ο Θανάσης Γάτος 


Πού στεγάζουν οι άνθρωποι τις προσευχές τους; Σε ποιους εκμυστηρεύονται τα όνειρά τους; Πόσες στιγμές ιερές φωτίζονται από τη θέρμη των κεριών που ακούν ευλαβικά τους ψιθύρους μας; 

Είναι τόπος ιερός εκείνος που φιλοξενεί τις στιγμές που επιλέγουμε να βρεθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Που μας επιτρέπει μέσα του να αισθανθούμε οικεία. Που δέχεται και τα χαμόγελα και τις λύπες μας και τα μυστικά μας και τους έρωτές μας. 

Και είναι πιο ιερή η στιγμή της ένωσης με εκείνους που αγαπάμε να έχουμε πλάι μας στο τέλος της ημέρας. Ετούτη η στιγμή που της πρέπει κάθε φροντίδα και απόλαυση. Που αξίζει περιποίηση και έμφαση στη λεπτομέρεια. Δίχως υπέρμετρη προσπάθεια. Αβίαστα. Φυσικά. 

Έτσι ακριβώς, όπως γεννήθηκε και τούτη η ιδέα για ένα bar, που κάθε τέτοια στιγμή θα είναι το κάτι ιερό. Bariero. 

Bariero didee1bariero web

Σαν μία ιερή απόλαυση.

O Μιχάλης Λεβεντογιάννης και ο Κωνσταντίνος Δανός συμπράττουν δημιουργώντας έναν χώρο στην περιοχή του Νέου Κόσμου που αναγεννάται, όπου η συνάντηση με τους αγαπημένους μας ανθρώπους νοείται ως μία στιγμή ιερή. Απέναντι από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Θέατρο του Νέου Κόσμου, επιλέγουν να στεγάσουν το δικό τους σημείο συνάντησης, σε μία πολυκατοικία των ΄70s, με ιδιαίτερο μωσαϊκό, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, έργα τέχνης και κεριά. Πολλά κεριά. Όπως αρμόζει σε ένα bar ιερό, όπως το Bariéro. 

Το Bariéro Athens είναι ένα Aperitivo Bar που λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ με μία προσέγγιση ιταλικού μινιμαλισμού. Με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, ιταλικά τυριά, delicatessen προϊόντα που συνοδεύουν άψογα τα εμπνευσμένα spritz του menu και ψαγμένες ethnic μουσικές, το Bariéro Athens υποδέχεται καθημερινά το αθηναϊκό κοινό σε μια ιερή στιγμή απόλαυσης. Και τις Παρασκευές, στις οποίες αξίζει ένας μικρός εορτασμός για να κλείνει όμορφα η εβδομάδα, μετατρέπεται σε Aperitivo day, με υπέροχες γευστικές επιλογές.  

barieroBariero didee4Bariero didee3Bariero didee5Bariero didee8

Αντισθένους 9, 11743, Αθήνα. 

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR