Quantcast
Frank Lloyd Wright - Steelcase

Steelcase: Έπιπλα με την υπογραφή του Frank Lloyd Wright προσαρμοσμένα στη σύγχρονη εποχή

Ο Frank Lloyd Wright δεν ήταν απλά ένας αρχιτέκτονας που σχεδίαζε κτίρια, αλλά είχε εντρυφήσει τόσο στον εσωτερικό σχεδιασμό όσο και στον σχεδιασμό αντικειμένων. Οραματιζόταν τις δημιουργίες του ως συνολικά έργα, σχεδιάζοντας τα πάντα, από το κέλυφος του κτιρίου, μέχρι τους διακόπτες για τα φώτα και τα παράθυρα.

Η αμερικανική εταιρεία Steelcase έρχεται να δώσει νέα πνοή στα ήδη πετυχημένα σχέδια του Frank Lloyd Wright, δημιουργώντας μια νέα συλλογή επίπλων γραφείου βασισμένη στο αρχείο του.

Steelcase

Η συλλογή γραφείων και καρεκλών Racine της Steelcase βασίζεται στα σχέδια που δημιούργησε ο Wright το 1939 για το διοικητικό κτίριο SC Johnson στο Racine του Ουισκόνσιν και περιλαμβάνει τόσο πρωτότυπα σχέδια όσο και μοντέρνες επανερμηνείες των επίπλων του δημοφιλούς Αμερικανού αρχιτέκτονα.

Η δημιουργική ομάδα της Steelcase πέρασε δύο χρόνια εξετάζοντας τα αρχικά σχέδια σε συνεργασία με το Ίδρυμα Frank Lloyd Wright, τροποποιώντας τα για τον σύγχρονο χρήστη που είναι και πιο ψηλός και βαρύτερος από τα αντίστοιχα πρότυπα της εποχής.

Steelcase

Η σειρά Signature αποτελείται από κομμάτια κατασκευασμένα πιστά στα πρωτότυπα -από το design και τις καμπυλόγραμμες φόρμες μέχρι το χρώμα και τα vintage υφάσματα- ενώ η σειρά Modern εισάγει πιο ουδέτερα χρώματα όπως το μαύρο, το μπρονζέ και το κρεμ -χρώματα που προέρχονται από μια φωτογραφία ενός σετ μολυβιών του Wright.

Steelcase

Το κομμάτι που ξεχωρίζει και στις δύο σειρές είναι το γραφείο πολλαπλών επιπέδων το οποίο συνδυάζεται με επιλογές από καθίσματα και βοηθητικά τραπέζια.

steelcase lloyd wright racine Frank Lloyd Wright - Steelcase Frank Lloyd Wright - Steelcase Frank Lloyd Wright - Steelcase Frank Lloyd Wright - Steelcase

 

Source | The Spaces

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR