Quantcast
Hans Dorsinville Balmain Beauty

Hans Dorsinville: O νέος creative director της Balmain Beauty

Η Estée Lauder προχώρησε στην τοποθέτηση του Hans Dorsinville στη θέση του creative director στη Balmain Beauty. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την απόφαση της εταιρείας να χτίσει μια νέα ομάδα για την πρόσφατα αποκτηθείσα Balmain Beauty, τα πρώτα προϊόντα της οποίας δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν από το φθινόπωρο του 2024.  

Ο αμερικανικός όμιλος καλλυντικών Estée Lauder (ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων των Tom Ford Beauty, Le Labo και M.A.C.) όρισε αρχικά τον Guillaume Jesel ως πρόεδρο της Balmain Beauty (και της Tom Ford Beauty) και ακολούθησε η Nathalie Berger Duquene, η οποία είναι πλέον η global general manager της εταιρείας.

Ο Hans Dorsinville ήταν προηγουμένως επικεφαλής creative director της διαφημιστικής εταιρείας Gotham NYC, με ειδίκευση στους τομείς της ομορφιάς και της μόδας, εργαζόμενος για ονόματα όπως η Essie, η Maybelline και το Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής.

Είναι απόφοιτος του Parsons School of Design της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε την καριέρα του το 1993 στη Donna Karan, όπου έμεινε για επτά χρόνια.

Το 2001, εντάχθηκε στο πρακτορείο Laird+Partners ως αντιπρόεδρος και δημιουργικός διευθυντής ενώ εργάστηκε σε καμπάνιες για: Estée Lauder, Coty και Bottega Veneta.

Το 2017, μετά από 16 χρόνια στη Laird+Partners, διορίστηκε chief creative officer στην ανεξάρτητη διαφημιστική εταιρεία Select World.

Ο Dorsinville είναι ιδρυτής του Creative Coalition for Diversity, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην προώθηση της διαφορετικότητας στη δημιουργική βιομηχανία και συγκεκριμένα στην προώθηση των έγχρωμων νέων και στην ανάπτυξη της σταδιοδρομίας τους. Πρόκειται για μια πεποίθηση που μοιράζεται με τον Olivier Rousteing, τον δημιουργικό διευθυντή της Balmain τα τελευταία 12 χρόνια, ο οποίος έχει καταφέρει να εμφυσήσει μια πολύ πιο κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα στον Παριζιάνικο οίκο που ιδρύθηκε το 1945.

Source | Fashion Network

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR