Quantcast
s rapide angell dezeen 2364 col 1 1704x959 1

S/Rapide: Tο ηλεκτρικό ποδήλατο της γαλλικής Angell

Η γαλλική εταιρεία ποδηλάτων Angell σχεδίασε το S/Rapide, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με ενσωματωμένη οθόνη αφής και δονούμενο τιμόνι, που στόχο έχει να συνδυάσει την τεχνολογία με την κομψή, ευέλικτη σχεδίαση. 

Το S/Rapide είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού ποδηλάτου της Angell και σχεδιάστηκε για να κάνει τις καθημερινές μετακινήσεις πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

“Με τις οδικές μεταφορές να παράγουν πάνω από το 10 τοις εκατό των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, αριθμός που συνεχίζει να αυξάνεται ταχύτατα, τα ποδήλατα Angell δημιουργήθηκαν για να αναπροσδιορίσουν καινοτόμα τις μετακινήσεις των κατοίκων των πόλεων μειώνοντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις”, δήλωσε εκπρόσωπος της Angell.

Το S/Rapide είναι το δεύτερο ηλεκτρικό ποδήλατο που σχεδιάστηκε από τη σχεδιάστρια Angell Ora Ito και διαθέτει ελαφρύ πλαίσιο, δερμάτινη σέλα και μια κεκλιμένη εγκάρσια μπάρα που, λεπτομέρειες που σύμφωνα με τη σχεδιάστρια, κάνουν αυτό το μοντέλο “ένα από τα ελαφρύτερα ηλεκτρονικά στον κόσμο ποδήλατα”.

s rapide angell dezeen 2364 col 2 1704x1704 1

Το μοντέλο περιλαμβάνει επιπλέον μια οθόνη αφής που εμφανίζει την ταχύτητα, τον δείκτη ρύπανσης, τα επίπεδα μπαταρίας ενώ διαθέτει και ένα ενσωματωμένο σύστημα GPS.

Επιπλέον το ποδήλατο διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία η οποία φορτίζει σε δύο ώρες και διαρκεί για 50 χιλιόμετρα. Το τιμόνι δονείται, υποδεικνύοντας ποια κατεύθυνση πρέπει να ακολουθηθεί κατά την πορεία.

s rapide angell dezeen 2364 col 3 1704x1136 1

“Η Angell καλύπτει επιδέξια το κενό που υπάρχει στην αγορά για ένα λειτουργικό και συνάμα όμορφο ποδήλατο που να εξασφαλίζει την ικανότητα γρήγορης και ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα να ενισχύει την οικολογική συνείδηση και την ασφάλεια του αστικού περιβάλλοντος”, δήλωσε εκπρόσωπος της Angell.

s rapide angell dezeen 2364 col 4 1704x2557 1 1

Source | Dezeen Showroom

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR