Quantcast
3 spectre unveiled oco the first fully electric rolls royce profile 1

Rolls-Royce Spectre: Το πρώτο EV της Rolls-Royce είναι γεγονός

Το Rolls-Royce Spectre είναι η πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια της διάσημης μάρκας στην κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος. Το τετραθέσιο μήκους 5,4 και πλάτους 2 μέτρων σηματοδοτεί την έναρξη της ηλεκτρικής εποχής της εταιρείας.

Η Rolls-Royce έχει μια ιστορία 116 χρόνων και η καινοτομία ήταν πάντα μέρος αυτής. Μια δήλωση το 1900 του συνιδρυτή της εταιρείας Charles Rolls, προέβλεπε την μελλοντική κυριαρχία της ηλεκτρικής ενέργειας στα αυτοκίνητα.

Έξι χρόνια αργότερα, προέκυψε η σνεργασία με τον Henry Royce και ιδρύθηκε η εταιρεία που φέρει- μέχρι σήμερα- το όνομά τους. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Rolls πέθανε όντας επιβάτης στο πρώτο αεροσκάφος με κινητήρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Royce πήγε την εταιρεία μπροστά, καθιερώνοντάς την γρήγορα ως σημείο αναφοράς για την αριστεία.

Η Rolls-Royce (υπό τη διοίκηση της BMW από το 1998) έχει κάνει μια ακόμη προσπάθεια στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με το Rolls-Royce 102EX ή Phantom Experimental Electric, όχημα το οποίο κατασκευάστηκε το 2011 με αυτονομία μόλις 125 μιλίων.

Το κατά πολύ βελτιωμένο Spectre παρουσιάστηκε τώρα αλλά δεν πρόκειται να παραδοθεί για τουλάχιστον 12 μήνες ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Rolls-Royce θα έχει ένα καθαρό EV στην αγορά περίπου τρία χρόνια πριν από τη Bentley.

1 spectre unveiled oco the first fully electric rolls royce front 3 4 1

Ο Torsten Müller-Ötvös, Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce Motor Cars, περιγράφει το Spectre ως “το πιο τέλειο προϊόν που έχει κατασκευάσει ποτέ η Rolls-Royce” -μια βαρυσήμαντη δήλωση που όμως ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις τρέχουσες τάσεις.

Τα μοντέλα της εταιρείας ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα λόγω της σταθερής “υπεροψίας” τους σε “ευτελή” ζητήματα όπως η απόδοση ισχύος, η επιτάχυνση και η τελική ταχύτητα. Παρόλο που διαθέτουν τεράστιους κινητήρες V12 κάτω από αυτά τα εξίσου ογκώδη καπό οι περισσότεροι αγοραστές μετά βίας νοιάζονται για αποδόσεις. Αυτό κάνει τη μάρκα ιδιαίτερα κατάλληλη για ηλεκτροκίνηση.

Πρόκειται μακράν για το βαρύτερο αυτοκίνητο (λόγω των μπαταριών) που μπορεί κάποιος να αγοράσει, παρά τη χρήση της ειδικής πλατφόρμας αλουμινίου της Rolls-Royce. Η αυτονομία έχει αυξηθεί στα 323 μίλια. Παραδόξως, η εταιρεία στα χαρακτηριστικά αναφέρει επιτάχυνση– 0-60 μίλια/ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα – για να δελεάσει εκείνους τους πλούσιους λάτρεις που ενδιαφέρονται.

Το αμάξωμα θυμίζει τη μορφή του Wraith, της πιο avant-garde και σπορ παραγωγής Rolls-Royce της σύγχρονης εποχής. Λέγεται ότι η έμπνευση αντλήθηκε από τη σχεδίαση γιοτ, με μεγαλύτερη έμφαση στην αεροδυναμική. Ο φωτισμός, εσωτερικά και εξωτερικά, έχει αυξηθεί σημαντικά, με LED μέσα στη μάσκα από ανοξείδωτο ατσάλι, κρυφούς προβολείς και λεπτά φώτα πορείας επίσης LED. Εσωτερικά μικροσκοπικές ακίδες φωτός μεταμορφώνουν την καμπίνα.

4 spectre unveiled oco the first fully electric rolls royce shoulder line 1 10 spectre unveiled oco the first fully electric rolls royce split headlights 1 5 spectre unveiled oco the first fully electric rolls royce front cabin 1 2 spectre unveiled oco the first fully electric rolls royce door cabin dark 1 11 spectre unveiled oco the first fully electric rolls royce rear cabin dark 1

Στον πυρήνα της λειτουργίας του Spectre βρίσκεται η νέα ψηφιακή αρχιτεκτονική της Rolls-Royce- ένα είδος τεχνητής νοημοσύνης- που ονομάζεται SPIRIT.

19 spectre unveiled oco the first fully electric rolls royce umbrella 1 5 spectre unveiled oco the first fully electric rolls royce rear 1

Μέχρι το 2030, η Rolls-Royce θα είναι μια εταιρεία που θα παράγει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Φωτογραφίες | Rolls-Royce
Source | Wallpaper Mag

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR