Quantcast
28BURBERRY DESIGNER 02 1 e43f videoSixteenByNine3000 1

Daniel Lee: Ο διάδοχος του Riccardo Tisci στον οίκο Burberry

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ο Riccardo Tisci αποχωρεί από τον οίκο Burberry, καθιστώντας τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 την τελευταία του ως επικεφαλής δημιουργικού -έναν τίτλο που κατείχε για σχεδόν πέντε χρόνια στον ιστορικό βρετανικό οίκο.

“Ο οίκος Burberry είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος με ένα μαγικό παρελθόν και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Το κεφάλαιο που μου ζητήθηκε να γράψω στη μεγάλη ιστορία του είναι ένα κεφάλαιο για το οποίο είμαι απίστευτα περήφανος” , είπε ο Tisci σε μια δήλωση.

Μετά από τη γνωστοποίηση αυτή, μοιραία το ενδιαφέρον στράφηκε στο ποιος θα είναι ο διάδοχός του.

Η επιστροφή του Daniel Lee στο τιμόνι ενός fashion label ακολουθείται από μια σύντομη παύση μετά από μια απότομη (για πολλούς) έξοδο από τη Bottega Veneta. Ο γεννημένος στη Βρετανία σχεδιαστής μιλά για τον νέο του ρόλο: “Είναι τιμή μου να ενταχθώ στην Burberry ως chief creative officer. Μαζί με την ομάδα, θα γράψουμε το συναρπαστικό επόμενο κεφάλαιο για αυτή τη θρυλική βρετανική μάρκα πολυτελείας, συνεχίζοντας την ιστορική της κληρονομιά και χτίζοντας στην κληρονομιά του Riccardo. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο Λονδίνο, μια πόλη που υπερασπίζεται την πρωτοποριακή δημιουργικότητα και που συνεχίζει να με εμπνέει”.

Γεννήθηκε το 1986 στις 22 Ιανουαρίου στο Μπράντφορντ της Αγγλίας. Είναι απόφοιτος του Central Saint Martins College of Art and Design. Έχει συνεργαστεί – από το ξεκίνημά του ακόμα- με μερικούς από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, όπως Balenciaga, Maison Margiela, Donna Karran, Celine.

Χάρη στην ιδιαίτερη αισθητική του, ξεχώρισε από πολύ νωρίς. Η συνεργασία του με τον οίκο Bottega Veneta ήταν αναμφίβολα εκείνη που τον έκανε ευρέως γνωστό. Οι δημιουργίες από δέρμα τις οποίες επιμελήθηκε γίνονταν αγαπημένες των fashion lovers και ταυτόχρονα συνώνυμα της voguish πολυτέλειας. Τον Νοέμβριο του 2021, ο Daniel Lee αποχώρησε τον οίκο Bottega Veneta, μια απόφαση που λήφθηκε από κοινού, με το ίδιο χαρακτηριστικά να λέει: “Το διάστημα που πέρασα στη Bottega Veneta ήταν μια μοναδική εμπειρία. Ευχαριστώ τον Francois-Henri Pinault για τη στήριξή του και για την ευκαιρία που μου έδωσε να είμαι μέρος της ιστορία της Bottega Veneta”.

Source | Another Mag

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR