Quantcast
FH FH3605 3605DD Black coloured ash Oxford 3193W KAISER idell 6556 T 2 1

Ένα κλασικό δημιούργημα Arne Jacobsen ανανεώνεται για τον εορτασμό των 150 χρόνων της Fritz Hansen

H δανέζικη εταιρεία επίπλων Fritz Hansen, έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Poul Kjærholm, ο Hans J. Wegner και ο Arne Jacobsen, οι οποίες έχουν αποδειχθεί καθοριστικές στην υιοθέτηση μιας αισθητικής, πιστής στη σκανδιναβική σχεδιαστική παράδοση και συνάμα έχουν αποφέρει μια σειρά από διαχρονικά έπιπλα. 

To brand Fritz Hansen, γιορτάζει την 150η επέτειο από την ίδρυσή του (1872), με μια σειρά από ανανεωμένες εκδοχές των best sellers του. Το τελευταίο είναι το μινιμαλιστικό γραφείο FH3605 του Δανού αρχιτέκτονα Arne Jacobsen.

Το συγκεκριμένο γραφείο αποτελεί συνονθύλευμα τόσο σκανδιναβικού παραδοσιακού σχεδιασμού όσο και ενός πιο σύγχρονου- βιομηχανικού. Σύμφωνα την επικεφαλής σχεδιασμού του brand Fritz Hansen, Marie-Louise Høstbo, το γραφείο αποτελεί “παράδειγμα αισθητικής αντοχής”- λόγω της βελτιωμένης λειτουργικότητάς του, ενώ μπορεί να πλαισιώσει οποιοδήποτε χώρο διαβίωσης ή εργασίας.

FH FH3605 3605DD Lacquered walnut KAISER idell 6631 T Matt black Series 7 3217 2 1 1

Για την επανακυκλοφορία του 2022, οι λάτρεις του Arne Jacobsen θα έχουν να επιλέξουν από νέα φινιρίσματα επιφανειών και ένα προαιρετικό συρτάρι γραφείου, όλα κατασκευασμένα από ξύλο πιστοποιημένο με FSC και πόδια από χρώμιο ή ατσάλι με βαφή πούδρας που σχεδιάστηκε για πρώτη φορά από τον Jacobsen το 1955.

FH FH3605 3605DD Black coloured ash drawer 1

Το brand Fritz Hansen στα 150 χρόνια από την ίδρυσή του, εξακολουθεί να διατηρεί τη δυναμική του και να παραμείνει στην ελίτ των σχεδιαστών-κατασκευαστών επίπλων. Ακόμη όμως και τα πιο διαχρονικά κομμάτια επωφελούνται από μια ανανέωση από καιρό σε καιρό.

Source | Surface Mag

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR