Quantcast
https hypebeast.com image 2022 09 hem kwangho lee collaboraiton hunk chair 0 1

Η συνεργασία της Hem με τον designer Kwangho Lee

Μια ξαπλώστρα με το όνομα Hunk και ένα βοηθητικό τραπέζι με το όνομα Glyph που σχεδίασε ο νοτιοκορεάτης, με έδρα τη Σεούλ, Kwangho Lee αποτελούν τα δυο κομμάτια της συλλογής.   

Η συνεργασία του με την Hem ήταν μια πρόσκληση για τον ίδιο μιας και χρειάστηκε να περιορίσει τις χρονοβόρες διαδικασίες με τις οποίες εργαζόταν, για να δημιουργήσει κάτι που άρμοζε πολύ περισσότερο στους κανόνες της μαζικής αγοράς.

“Η συνεργασία μου με την Hem απαιτούσε έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο διαχείρισης του χρόνου μου ενώ ταυτόχρονα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία γιατί μπορούσα να μάθω μια νέα εκδοχή του τομέα της κατασκευής. Σχήματα, υλικά, χρώματα – όλα αυτά τα βασικά αλλά ουσιαστικά στοιχεία τα συζητήσαμε και συνεργαστήκαμε άψογα ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Η ογκώδης καρέκλα Hunk εμπνέεται από τα έργα του ίδιου του Lee, συγκεκριμένα από μια σειρά με τίτλο Obsession για την οποία χρησιμοποίησε τεχνικές κόμπων ώστε να δημιουργήσει έπιπλα με περίτεχνες λεπτομέρειες. Το όνομα της παραπέμπει στις υπερμεγέθεις αναλογίες της και διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία με υποβραχιόνια και μία χωρίς.

Η βιωσιμότητα ήταν παράμετρος της δημιουργικής διαδικασίας και έτσι κάθε πολυθρόνα είναι κατασκευασμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά, όπως φυσικό καουτσούκ και ίνες καρύδας στη θέση του παραδοσιακού αφρού. Τέλος, για την επένδυση επιλέχθηκε μάλλινο ύφασμα από τη Σκωτία. Η πολυθρόνα είναι διαθέσιμη σε τρεις αποχρώσεις: μια κατάλευκη που ονομάζεται Swan, μια καφέ που ονομάζεται Chocolate και μια μπλε που ονομάζεται Icicle.

https hypebeast.com image 2022 09 hem kwangho lee collaboraiton hunk chair 7 1 https hypebeast.com image 2022 09 hem kwangho lee collaboraiton hunk chair 8 1 https hypebeast.com image 2022 09 hem kwangho lee collaboraiton hunk chair 10 1 https hypebeast.com image 2022 09 hem kwangho lee collaboraiton hunk chair 2 1

Για τη συγκεκριμένη συνεργασία ο Lee δημιούργησε και μια σειρά από μεταλλικά τραπεζάκια με το όνομα Glyph. Κάθε ένα έχει φόρμα εμπνευσμένη από τα ιερογλυφικά και έχει σχεδιαστεί για να είναι λειτουργικό σε οποιαδήποτε από τις πλευρές του και αν τοποθετηθεί.

https hypebeast.com image 2022 09 hem kwangho lee collaboraiton hunk chair 12 1 https hypebeast.com image 2022 09 hem kwangho lee collaboraiton hunk chair 11 1 https hypebeast.com image 2022 09 hem kwangho lee collaboraiton hunk chair 6 1

“Για εμάς στη Hem, κάθε νέο σχέδιο που υλοποιείται πρέπει να έχει μια μοναδική φωνή και συνάμα βαθιά απήχηση στο κοινό”, λέει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hem, Petrus Palmér, ενώ συνεχίζει: “Ο Kwangho ξεχωρίζει ως ένας εξαιρετικά πρωτότυπος σχεδιαστής και καλλιτέχνης που παρακινείται από τη δημιουργικότητα και την τέχνη”.

Η συλλογή θα κυκλοφορήσει στο site της στο Hem στις 14 Σεπτεμβρίου.

Source | Hypebeast

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR