Quantcast
EVFwfPmU0Ac2fzE

Έκθεση αφιερωμένη στον Έντουαρντ Χόπερ και στην ιδιαίτερη σχέση του με τη Νέα Υόρκη

Μια άνευ προηγουμένου αναδρομή στο έργο του Έντουαρντ Χόπερ, η οποία επικεντρώνεται στη ζωή του στη Νέα Υόρκη, στην πόλη που έζησε για σχεδόν έξι δεκαετίες (1908 –1967).

960x0ghfgcfgghmb 1
Automat

Η έκθεση σχεδιάστηκε για να αποτυπώσει τη διαρκή σχέση αγάπης του καλλιτέχνη με τη Νέα Υόρκη μέσα από 200+ πίνακες, ακουαρέλες και σχέδια τόσο από τη συλλογή έργων του Χόπερ ιδιοκτησίας του μουσείου Whitney*, όσο και από έργα του από ιδιωτικές συλλογές και αρχειακό υλικό (αλληλογραφία, φωτογραφίες, σημειωματάρια). (*Επί του παρόντος, η συλλογή του μουσείου Whitney περιέχει πάνω από 3.100 έργα του Hopper, περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο μουσείο στον κόσμο.)

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν γνωστοί πίνακες, όπως Automat (1927), Early Sunday Morning (1930), Room in New York (1932), New York Movie (1939) και Morning Sun (1952), αλλά και κάποιοι λιγότερο γνωστοί, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς από στέγες και γεφύρια της Νέας Υόρκης και τον πίνακα City Roofs (1932).

960x01dgfhfjghfd 1
Early Sunday Morning
20130729roominnewyork
Room in New York
FHyrZKYXsAAwH5Z
New York Movie

Η έκθεση θα οργανωθεί σε θεματικά κεφάλαια που θα καλύπτουν όλο το φάσμα της καριέρας του καλλιτέχνη.

“Η έκθεση Edward Hopper’s New York προσφέρει μια αξιοσημείωτη ευκαιρία να γιορτάσουμε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη αλλά διαχρονική πόλη”, λέει ο Άνταμ Ντ. Γουάινμπεργκ, διευθυντής της Alice Pratt Brown του Μουσείου Whitney. “Καθώς η Νέα Υόρκη ανακάμπτει μετά από δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας, αυτή η έκθεση που επανεξετάζει τη ζωή και το έργο του Έντουαρντ Χόπερ, λειτουργεί ως βαρόμετρο της σημερινής εποχής και εισάγει μια νέα γενιά κοινού στο έργο του Χόπερ. Αυτή η έκθεση προσφέρει φρέσκες προοπτικές και ριζικές νέες ιδέες”.

Ο Χόπερ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, από το 1913 μέχρι το θάνατό του το 1967, ζώντας και δουλέυοντας σε ένα διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο στην Washington Square North 3 στο Greenwich Village. Η σύζυγός του, η καλλιτέχνης Josephine (Jo) Verstille Nivison, έπαιξε έναν κρίσιμο υποστηρικτικό και συνεργατικό ρόλο στη δουλειά του Hopper, υπηρετώντας ως το μακροχρόνιο μοντέλο του. Μια επιλογή από τις ακουαρέλες της, που αποτυπώνουν το σπίτι τους στην πλατεία Ουάσιγκτον, περιλαμβάνονται στην έκθεση.

file 20210409 23 1gxak98
Η σύζυγος του Έντουαρντ Χόπερ, Josephine N. Hopper | Morning Sun

“Ο Χόπερ έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του εδώ, λίγα τετράγωνα μακριά από εκεί που βρίσκεται σήμερα το Whitney”, λέει η Kim Conaty, η επιμελήτρια της έκθεσης. “Βίωσε τους ίδιους δρόμους και είδε τους αδιάκοπους κύκλους κατεδάφισης και κατασκευής που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, καθώς η Νέα Υόρκη αναγεννάται ξανά και ξανά. Ωστόσο, όπως λίγοι άλλοι το έχουν κάνει, ο Χόπερ αποτύπωνε μια πόλη που άλλαζε αλλά την ίδια στιγμή παρέμενε αμετάβλητη”.

p
City Roofs
W1siZiIsIjI2MTI2OSJdLFsicCIsImNvbnZlcnQiLCItcXVhbGl0eSA5MCAtcmVzaXplIDIwMDB4MTQ0MFx1MDAzZSJdXQ 1
Night Windows
large 70 1098 crop
Manhattan Bridge Loop

Η έκθεση Edward Hopper’s New York θα ανοίξει τις πόρτες τις στις 19 Οκτωβρίου 2022 στο Whitney Museum of American Art και θα διαρκέσει έως τις 5 Μαρτίου 2023.

Source | Forbes

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR