Quantcast
https hypebeast.com image 2022 07 cartier cheich sothebys paris september luxury edit paris dakar 02 1

Το σπάνιο ρολόι Cartier Cheich δημοπρατείται από τον οίκο Sotheby’s

Το Cartier Cheich βγαίνει σε δημοπρασία τον Σεπτέμβριο στο Παρίσι, από τον οίκο Sotheby’s. 

Πρόκειται για το μοναδικό Cartier Cheich, ένα από τα τέσσερα που έχουν κατασκευαστεί, το οποίο δόθηκε στον -γεννημένο στο Βέλγιο- οδηγό Gaston Rahier ο οποίος κέρδισε το Ράλι Paris-Dakar δύο συνεχόμενες χρονιές το 1984 και το 1985.

Το ρολόι δημιουργήθηκε ως έπαθλο για το Cartier Challenge, που επινοήθηκε από το τότε αφεντικό του οίκου Cartier, Alain Dominique Perrin και τον ιδρυτή του αγώνα Paris-Dakar, Thierry Sabine το 1983 στην 5η επέτειο του ράλι 10.000 χιλιομέτρων σε Γαλλία και Αφρική.

Ήταν η μόνη φορά που το Cartier Challenge ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το μοναδικό ρολόι που παρουσιάστηκε ως έπαθλο. Το ρολόι δημιουργήθηκε το 1983, με ένα συνοδευτικό κομμάτι από διαμάντια που προοριζόταν για πιθανή μελλοντική νικήτρια. Ένα τρίτο ρολόι δημιουργήθηκε το 1985 για ακόμη έναν μελλοντικό πρωταθλητή, το οποίο τελικά δεν δόθηκε ποτέ.

Και τα δύο αυτά ρολόγια κρατούνται μέχρι σήμερα από την Cartier. Ένα τέταρτο ρολόι από την ίδια σειρά, δόθηκε πιθανότατα στον Γάλλο μοτοσικλετιστή Hubert Auriol, αλλά πλέον θεωρείται χαμένο.

Το πρώτο ρολόι σχεδιάστηκε από τον τότε δημιουργικό διευθυντή της Cartier, Jacques Diltoer και τον Alain Dominique Perrin και διαθέτει ένα καντράν πλαισιωμένο από ένα υλικό cheich, το ύφασμα που φορούσαν γύρω από το κεφάλι οι άνθρωποι των Τουαρέγκ για να προστατεύονται από τον ήλιο.

Το Cartier Challenge ακυρώθηκε το 1986 μετά από συντριβή ελικοπτέρου στο Mali, που στοίχισε τη ζωή του Thierry Sabine και τεσσάρων άλλων ανθρώπων.

“Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους το ρολόι Cartier Cheich είναι εξαιρετικό. Τόσο ως πραγματικό αριστούργημα ωρολογοποιίας όσο και για τη συσχέτισή του με τον θρίαμβο και την τραγωδία του θρυλικού Cartier Challenge. Έχει αποκτήσει σχεδόν μυθική θέση και η αγορά περίμενε με λαχτάρα την πρώτη του εμφάνιση σε δημοπρασία”.  λέει ο Benoît Colson, διεθνής ειδικός ρολογιών στον οίκο Sotheby’s.

https hypebeast.com image 2022 07 cartier cheich sothebys paris september luxury edit paris dakar 01 1 https hypebeast.com image 2022 07 cartier cheich sothebys paris september luxury edit paris dakar 03 1

Το Cartier Cheich, το οποίο περιγράφεται ως σε εξαιρετική κατάσταση στην αρχική του θήκη, θα παρουσιαστεί ως μέρος του Sotheby’s Luxury Edit στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο και εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 200.000 και 400.000 ευρώ.

Source | HYPEBEAST

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR